Mukkulan peruskoulun yläkoululaiset siirtyivät etäkouluun – noin 50 oppilasta koronakaranteeniin

Nina Räty

Lahdessa Mukkulan peruskoulussa viitisenkymmentä oppilasta ja kaksitoista henkilökunnan jäsentä siirtyi torstaina karanteeniin ja etätyöskentelyyn korona-altistumisen takia.

Kaikki Mukkulan yläkoululaiset eli 270 oppilasta päätettiin siirtää etäkouluun perjantaiksi. Rehtori Hanna Saarinen kertoo, että päätös asiasta tehtiin torstai-iltana. Kaikki Mukkulan yläkoulun oppilaat eivät kuitenkaan ole altistuneet koronalle.

– Ratkaisu etäkoulusta tehtiin siksi, kun on paljon henkilökuntaa, joka on altistunut. He eivät pysty olemaan koulussa opettamassa vaan ovat etänä. Jotta saadaan opetus pyörimään, niin on helpompaa, että kaikki toimii etänä tämän päivän, Saarinen kertoo.

Nopea vaihto etäkouluun toi kiirettä ja paljon työtä torstai-illaksi, kun asiaa pohdittiin kaupungin tasolla ja päätöksestä tiedotettiin huoltajille ja henkilökunnalle.

Näin Mukkulan yläkoulu joutui ottamaan pienen varaslähdön, sillä hallituksen koronaratkaisun mukaisesti kaikki Päijät-Hämeen yläkoulut siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi talvilomaviikon jälkeen eli 8. maaliskuuta alkaen.

Lahden yläkouluissa valmistaudutaan etäopetukseen yhdessä päivässä – "Olisin toivonut alueellisesti erilaisia ratkaisuja"

Lahtelaisessa Salpausselän koulussa etäopetuslinjaus tuli yllätyksenä – "Yhteishaun osuminen etäopetusjaksolle aiheuttaa pientä huolta"

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut