Iäkkäiden ja riskiryhmien koronarokotukset laajenevat uusiin ikäryhmiin Päijät-Hämeessä

Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että yli 70-vuotiaille tarkoitettu kirje koronarokotuksista ei ole mennyt Hollolan alueen asukkaille. Osoiterekisterin tilaamisessa on tapahtunut virhe.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella annetaan tällä viikolla noin 5 000 ja ensi viikolla noin 4 000 rokotetta. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Iäkkäiden ja riskiryhmien koronarokotukset laajenevat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella. 75–79-vuotiaiden ajanvaraus koronavirusrokotukseen on auennut. Myös yli 80-vuotiaat voivat edelleen varata aikoja.

Rokotuksia annetaan kaikissa yhtymän kunnissa. Myrskylässä ja Pukkilassa ikäryhmille järjestetään erilliset rokotuspäivät maaliskuun toiselta viikolta alkaen. Ajanvarauksen Myrskylän ja Pukkilan rokotuksiin voi tehdä vain puhelimitse. 70–74-vuotiaiden rokotukset aloitetaan maaliskuun lopussa, eikä aikoja voi vielä varata.

Lisäksi yhtymän alueella ykkösriskiryhmän rokotukset laajenevat koskemaan 50 vuotta täyttäneitä. Ajanvaraus heille aukeaa 1.3. kello 10.

Samalla ykkösriskiryhmän rokotukset laajenevat kaikkiin sote-keskuksiin lukuun ottamatta Vesikansan, Myrskylän ja Pukkilan sote-keskuksia.

Riskiryhmään 1 kuuluvien 60–69-vuotiaiden rokottaminen jatkuu tällä viikolla.

Riskiryhmään 2 kuuluvien henkilöiden sekä laajemman väestön rokotusaikataulusta tiedotetaan, kun aikataulu varmistuu. Lisätietoja riskiryhmistä löytyy Päijät-Soten verkkosivuilta.

Myös ikääntyneiden kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden rokotukset jatkuvat. Yksityisen palvelutuottajan työntekijät voivat varata ajan Lahden Trion rokotuspisteelle. 

- Sote-henkilöstön rokotuksia ei THL:n ohjeiden mukaisesti laajenneta uusiin ryhmiin. Koska saamme edelleen kovin vähän rokotteita, rokotusten painopiste on ikääntyneissä ja riskiryhmissä, kertoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen tiedotteessa.

Yhtymästä kerrotaan, että viikolla viisi lähetetty, yli 70-vuotiaille tarkoitettu kirje koronarokotuksista ei ole mennyt Hollolan alueen asukkaille. Osoiterekisterin tilaamisessa on tapahtunut virhe. Päivitetyn kirjeen voi lukea verkossa.

Tällä viikolla annetaan noin 5 000 ja ensi viikolla noin 4 000 rokotetta.

Hyvinvointiyhtymä valmistelee rokotuspisteen avaamista Lahden Messukeskukseen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut