25.2. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tämän vuoden päivittäinen tartuntaennätys meni rikki, lahtelaispubissa altistuttiin koronalle

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin keskiviikkona 17 koronavirustartuntaa. Kyseessä on korkein päivittäinen tartuntamäärä tämän vuoden puolella.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu yhteensä 1 364, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 79 158 koronavirusnäytettä epidemian aikana.

Lahden Rautatienkadulla sijaitsevassa ravintola Hiidenkivessä viime sunnuntaina asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen tapahtui 21. helmikuuta kello 16.30–20.30. Tuolloin ravintolassa käyneitä asiakkaita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos oireita ilmenee.

Koko maan koronatilanne on huonontunut merkittävästi viime viikkojen aikana. Myös Päijät-Hämeessä tapausmäärät ovat nousseet, ja riski epidemian pahenemisesta alueella on edelleen merkittävä. Siksi Päijät-Hämeessäkin on syytä noudattaa rajoituksia ja ohjeistuksia erittäin huolellisesti, muistuttaa hyvinvointiyhtymä tiedotteessa. Jokaisen tulisi vähentää lähiviikkojen ajaksi sosiaaliset lähikontaktinsa mahdollisimman harvoihin.

Yhtymä ja alueen koronayhteistyöryhmä ottavat viimeistään ensi maanantain kokouksessaan kantaa alueen suosituksiin ja rajoituksiin. Valtioneuvoston torstaina julkaisemat toimet otetaan alueella käyttöön.

Uusia tartuntoja yhdeksän, sairaalahoidossa kuusi potilasta

Iäkkäiden ja riskiryhmien koronarokotukset laajenevat uusiin ikäryhmiin Päijät-Hämeessä

Suomessa todettu 565 uutta koronatartuntaa ja kolme koronakuolemaa – sairaalahoidossa olevien määrä puolitoistakertaistui viikossa

Kiihtymisvaiheessa olevalle Päijät-Hämeelle suositus siirtyä tason 2 lisätoimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut