Kiihtymisvaiheessa olevalle Päijät-Hämeelle suositus siirtyä tason 2 lisätoimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Krista Koivisto

Krista Koivisto

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa toteutetaan koronaviruspandemian leviämisen hillitsemiseksi 8. maaliskuuta alkava sulkutila, joka päättyy 28. maaliskuuta. Valtioneuvosto on valmis toteamaan poikkeusolot yhteistyössä presidentin kanssa. Asiasta kerrottiin hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina aamupäivällä.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että koronaviruksen leviämisvaiheessa olevilla alueilla on otettava käyttöön tason kaksi lisätoimenpiteet koronaviruksen edelleen leviämisen ehkäisemiseksi.

Leviämisvaiheessa tasolle kaksi siirtyvät Helsinki ja Uusimaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa sekä Lappi.

Lisäksi yhdeksää kiihtymisvaiheen aluetta suositellaan siirtymään tasolle kaksi. Näiden joukossa on myös Päijät-Häme. Muut ovat Itä-Savo, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso.

Lisätoimenpiteitä ovat muun muassa yli kuuden hengen kokoontumisrajoitusten noudattaminen ja yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttäminen.

Lue tästä lisää koronavirusaiheisia sisältöjämme.

Presidentti Niinistö STT:n kysymyksiin: Poikkeusoloista yhteisymmärrys – poikkeusvaltuuksien arviointi hallituksen toimivallassa

Pula suojavarusteista yllätti, mutta loppui nopeasti – Hollolan tuotanto ajetaan alas

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut