Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Pilapiirros pillastutti perussuomalaiset

- Siellä on ollut aika kovaa kielenkäyttöä, mutta en nyt halua lähteä siteeraamaan niitä. Kun olen sitä palautetta katsonut, niin ehkä piirros ei niin kovasti harhaan osunut.

Toimitukseen oli tiistai-iltapäivään mennessä tullut parisensataa palautetta, josta pääosa on ollut kielteistä. Simola kertoo, että yhteydenottoja on tullut myös perussuomalaisilta kansanedustajilta ja Timo Soinin avustajalta. Simolan oma tulkinta on, että osa perussuomalaisista saattaa kokea, että kirkkokaan ei jätä heitä rauhaan.

Ville Rannan pilapiirroksessa Timo Soinia muistuttava hahmo toivottaa hyvää joulua kaikille suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille. Piirroksen perussuomalaisia kansanedustajia muistuttavat tontut puolestaan toivottavat kaikille muille muun muassa "paskaa joulua".

Kansanedustaja järkyttyy ja paheksuu

Keskiviikkona 21.12. ilmestyvässä Kirkko ja kaupunki -lehdessä perussuomalaisten kansanedustaja Anssi Joutsenlahti kertoo olevansa järkyttynyt pilakuvasta ja luonnehtivansa sitä täysin sopimattomaksi mihinkään julkaisuun.

- Joulu on suurin kristillinen juhlamme, jota ei voida eikä pidä valjastaa tällaiseen pilkantekoon ja yhden määrätyn poliittisen puolueen leimaamiseen, Joutsenlahti kirjoittaa lehden mielipidesivulla.

Pilapiirtäjä Ranta puolestaan on hämmästellyt Kotimaa24-verkkosivulla perussuomalaisten reaktioita.

- Hassua, että kansanedustajatasolla provosoidutaan pilapiirroksista tuolla tavalla. Toisaalta perussuomalaisten monet kansanedustajat toimivat muutoinkin hyvin hassusti monella tavalla ja niin, ettei se sovi kansanedustajan arvolle, Ranta toteaa.

Rannan mukaan muista puolueista ei huonoa palautetta tule, vaikka hän on arvostellut myös niitä.

Ville Rannan pilapiirrokset ovat aiheuttaneet ristiriitaisia reaktioita aiemminkin. Viime pääsiäisen Kirkko ja kaupunki -lehden numerosta pilapiirros jätettiin pois, sillä sen pelättiin aiheuttavan turhaa kuohuntaa.