Meidän juttu: Alpine Quilters Gruppe -tilkkutyöryhmä vieraili Lahdessa

Ystävyyskaupunkien tilkkuharrastajien yhteistyö on jatkunut muutaman vuoden. Pirjo Varumo

Pirjo Varumo

Torstaina 26.9.2019 saapui Lahden tilkkukillan vieraaksi kymmenkunta Alpine Quilters Gruppe -tilkkutyöryhmän jäsentä Lahden ystävyyskaupungista Garmisch-Partenkirchenistä.

Perjantaina tutustuimme yhdessä vieraittemme kanssa kaupungintaloon. Vierailun aikana Henna Eskonsipoo-Bradshaw kertoi kaupungin historiasta, teollisuudesta, kulttuurista ja urheilusta. Saimme myös tutustua European Green Capital 2021 pystiin. Lopuksi nautimme kaupungin tarjoaman lounaan kaupungintalon ravintola Tyrmässä.

Vieraat osallistuivat lauantaina aikuiskoulutuskeskuksessa järjestetyille Lahden seudun Tilkkukinkereille. Päivän aikana kuultiin mm. tekstiilitaiteilija Helena Vaarin alustus kirkko- ja taidetekstiileistä sekä opeteltiin pop-up-pajoissa erilaisia tilkkutyö- ja kirjontatekniikoita. Tilkkukinkerit-tapahtumaan osallistui nelisenkymmentä tilkkutöiden harrastajaa Lahdesta, Hollolasta, Sysmästä ja Garmisch-Partenkirchenistä.

Lauantaiaamuna 28.9. avattiin ”Ystävyyden tilkkuja” -näyttely aikuiskoulutuskeskuksen 2. kerroksessa. Tilkkutöitä ovat ommelleet lahtelaiset ja hollolalaiset tilkkutöiden harrastajat sekä ystävämme Garmisch-Partenkirchenistä.

Saksalaisten vierailun aikana tutustuimme myös hiihtomuseoon, jossa pääsimme testaamaan taitojamme mäkihypyssä ja ampumahiihdossa. Museosta jatkoimme matkustajasatamaan, jossa vierailimme käsityöliike Ulpukassa ja nautimme kahvit Karirannan kahvilassa. Läksiäisillallisen söimme ravintola Kommodorissa syksyn ruskan kultaamassa Myllysaaressa.

Ennen vieraiden kotimatkaa maanantaina 30.9 keskustelimme yhteistyön jatkosta. Sovimme alustavasti vastavierailusta Garmisch-Partenkircheniin syksyllä 2021.

Lahden ja Garmisch-Partenkirchenin kaupungeilla on pitkät perinteet ystävyyskaupunkitoiminnasta. Sen sijaan omaehtoinen ruohonjuuritason yhteistyö tilkkuharrastajien kesken on toiminut vasta muutamia vuosia. Yhdeksän tilkkuilijaa Lahden tilkkukillasta vieraili lokakuussa 2017 Garmisch Partenkirchenissä Alpine Quilters Gruppe -ryhmän kutsumana. Samaan aikaan oli kutsuttu myös ranskalaisen ystävyyskaupunki Chamonix’in tilkkuilijoita töineen laajaan tilkkutyönäyttelyyn.

Tilkkutyöt ovat kansainvälisyyttä parhaimmillaan!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.