Lahteen avautuva Eat well -ravintola tarjoaa monen ruokakulttuurin lounasbuffetin ja viinibaarin

Eat well -ravintola aiotaan avata joulukuun alkupuolella Lahden Kauppakadun ja Vapaudenkadun kulmassa.

Nina Räty

Lahden keskustaan Kauppakadun ja Vapaudenkadun kulmaan avautuu pian uusi ravintola Eat well. Sinne tulee lounasbuffet, á la carte -annoksia ja viinibaari.

Tila on nyt remontissa. Tarkoitus on avata katutasossa oleva noin 60 istumapaikan ravintola joulukuun alkupuolella.

– Emme keskity vain tietyn maan ruokakulttuuriin, vaan useat ruokakulttuurit sekoittuvat. Esimerkiksi kreikkalaista, turkkilaista, ranskalaista ruokaa. Lahden keskustassa ei nykyään ole sellaisia buffeteja, luonnehtii ravintolayrittäjä Shuan Shaykha.

Eat well tarjoaa lounasta noutopöydästä arkisin kello 10–15. Maanantaista torstaihin se on avoinna kello 21.30:een, perjantaisin ja lauantaisin keskiyöhön. Sunnuntaisin ravintola on kiinni, mutta varattavissa yksityistilaisuuksiin.

Lounaalle tulee tarjolle paljon erilaisia salaatteja sekä lämpimiä pääruokia ja lisukkeita. Viinibaarin ja iltaruokailijoiden taustaviihdykkeeksi taas kaavaillaan elävää musiikkia.

Shaykha kertoo olleensa kaksitoista vuotta ravintola-alalla Lahdessa. Hän on opiskellut kokkialaa koulutuskeskus Salpauksessa.

Hänellä on ollut noin kahdeksan vuoden ajan ravintola Lahden Kompassi, joka myy pizzaa ja kebabia. Se jatkaa edelleen toimintaansa Vapaudenkadulla. Uudessa ravintolassa (Kauppakatu 7) taas pizzaa ja kebabia ei ole tarjolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.