23.2. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Viisi uutta tartuntaa, lahtelaisella kuntosalilla mahdollisia altistumisia

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui maanantaina viisi koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on seitsemän koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Toinen tehohoitoa vaativista potilaista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen potilas, joka siirtyi Päijät-Hämeen keskussairaalaan jatkohoitoon HUSin paikkatilanteen vuoksi.

Hyvinvointiyhtymän mukaan keskiviikkona 17.2. kello 15.30–17 Lahdessa kuntosali GOGO Express Launeella asioineet ovat voineet altistua koronalle. Heitä kehotetaan hakeutumaan koronatestiin vähäisistäkin oireista.

Pukkilassa on viime viikkojen aikana varmistettu tavanomaista enemmän tartuntoja, jotka liittyvät tunnettuun tartuntaketjuun. Rajoituksia ja yleisiä varotoimia tulee nyt noudattaa erityisellä huolella Pukkilan lisäksi koko yhtymän alueella.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella todettu nyt 1 338. Yhtymä on ottanut epidemian aikana kaikkiaan 78 160 koronavirusnäytettä.

Päijät-Hämeen koronarajoitukset jatkuvat maaliskuun loppuun asti

Kuntoutujien uimahallivuorot alkoivat Lahdessa, allasliikunnan tarpeen arviointi asiakkaiden vastuulla – "Emme ole poliiseina katsomassa"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut