Liukuesteillä kova suosio Orimattilassa – "yksi pari jäljellä"

Esimerkiksi Asikkala ja Hollola jakavat liukuesteitä vuosittain. Pirjo Kamppila

Orimattilan kaupunki tempaisi ja jakoi 2 000 eurolla liukuesteitä yli 65-vuotiaille kuntalaisille. Liukuesteitä hankittiin saman verran kuin esimerkiksi Hollolassa jaetaan vuosittain.

– Tällä hetkellä on jäljellä enää yksi pari kokoa 44–47. Olen hyvin ilahtunut ja yllättynyt suosiosta, jota liukuesteitä kohtaan osoitettiin, sanoo hyvinvointipäällikkö Kristiina Hämäläinen kaupungin verkkosivuilla.

Kaatumisesta johtuvat hoitojaksot ovat mukana tulevassa hyte-kertoimessa eli hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen kunnille kaavaillussa valtionosuuden lisäosassa. Jos valtionosuusuudistus etenee vuonna 2023 ja kaupunki pystyy vähentämään hoitojaksoja, se palkitaan tuolloin ohjaamalla Orimattilalle lisärahaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

– Tämän tulevan kannusteen ja tietysti muutenkin kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemiseksi on pohdittava vakavasti, tulisiko liukuesteiden jakamisesta tehdä vuosittainen rutiini. Kunnista esimerkiksi Asikkala, Myrskylä ja Hollola jakavat niitä vuosittain, Hämäläinen pohtii.

Kaatuminen altistaa yhä useammin vanhuksen aivovammalle, tutkijat peräänkuuluttavat tehokasta ennaltaehkäisyä

Hartolan kunta tarjoaa liukuesteet yli 65-vuotiaille kuntalaisille

Hollolan kunta jakaa maksuttomia liukuesteitä – Asikkalan tavoite jakaa liukuesteet kaikille yli 65-vuotiaille

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut