"Hiihtoon pätee sama kuin uintiin" – Lahden Hiihtoseuran hiihtokoulut ja kurssit vetävät väkeä

Jokaiselle oli varattu oma latu hiihtokurssilla.

Eeva Ristkari

Välineet kuntoon. Se on ensimmäinen vinkki Lahden hiihtoseuran hiihtokoulupäälliköltä Isto Vanhamäeltä hiihtoharrastusta aloittelevalle tai harrastusta uudelleen lämmittelevälle.

Suomalaiset ovat runsaslumisen talven ansiosta innostuneet laduille. Lahden hiihtoseura järjestää hiihtokouluja ja -kursseja sekä vapaasta että perinteisestä hiihtotavasta. Osallistujia on kaikkiaan pari sataa. Uutuutena järjestetään myös räätälöityjä kursseja yrityksille ja yhdistyksille.

– Hiihtokursseilla vapaan tyylin kursseille on ollut enemmän tunkua kuin perinteisen tyylin, vaikka perinteinen on kaikkiaan suositumpi hiihtotyyli, Vanhamäki sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Vanhamäen mukaan kummasta tahansa tyylilajista voi aloittaa, sillä on itsestä kiinni, kuinka leppoisasti ladulla etenee.

– Oikeanlaiset välineet, eli omalle painolle ja pituudelle sopivat sukset ja sauvat ovat tärkein asia. Lahti on hiihtokaupunki, joten täällä on paljon myös käytettyjä välineitä tarjolla verkon kauppapaikoilla. Ei kannata pelätä vaan lähteä ladulle leppoisalla ulkoilumielellä ja varoa aloittamasta liian kovaa, Vanhamäki vinkkaa.

Radio Voiman haastattelussa Vanhamäki kertoo hiihtokoulujen ja -kurssien suosiosta ja lahtelainen Kiia Pajula kertoo, miten ensimmäinen hiihtokoulutunti sujui ja mitä oppeja tunnilta sai. Pajulan kokemukset alkavat kohdasta 10.10. Hän palasi hiihdon pariin 15 vuoden tauon jälkeen. Edelliset kokemukset olivat yläasteajoilta. Pajulan mukaan hiihtokurssilta saa rohkeutta lähteä muuallekin kuin tasamaalle hiihtämään.

– Hiihtoon pätee sama kuin uintiin, eli kannattaa käydä opettelemassa tekniikka, jotta taloudellisen tekniikan saa haltuun.

Kuuntele Radio Voiman haastattelu tästä:

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut