Gallup: Pitäisikö kannabiksen käytön rangaistuksesta luopua Suomessa?

Janne Nieminen

Ina Salonen Sami Kuusivirta

Ina Salonen, Lahti

En ole oikein ajatellut asiaa, mutta kyllä rangaistavuuden voisi minun puolestani poistaakin. En usko, että se lisäisi vahvempien aineiden käyttöä. Kun on liikaa sääntöjä, niin se enemmänkin tekee päihteestä kiinnostavan etenkin nuorten kannalta.

Anne Turunen Sami Kuusivirta

Anne Turunen, Lahti

Jokainen tekee valinnan itse, eikä liikaa rajoituksia pitäisi olla. Jos rangaistavuus poistettaisiin, luulen, että pimeä myynti vähenisi. Pimeästi ostettaessa ihmiset eivät tiedä, mitä ainetta saavat. Jos ostaminen olisi lainvoimaista, vaarallisuus vähenisi.

Antti Haikkola Sami Kuusivirta

Antti Haikkola, Lahti

Minulla ei ole vahvaa mielipidettä asiaan, annan asiantuntijoiden päättää. Eiköhän maailmalta löydy kokemuksia avuksi. Nähdäkseni tilanne on kuitenkin tällä hetkellä ihan hyvä. Rangaistavuus ei vaikuta minun elämääni.

Heidi Nikkilä Sami Kuusivirta

Heidi Nikkilä, Lahti

Olen sitä mieltä, että rangaistavuus pitäisi poistaa. Rangaistavuudesta ei ole hyötyä, sillä se ei millään tavalla estä ihmisiä käyttämästä ainetta. Jos aine on laitonta, käyttö ruokkii rikollisuutta ja harmaata taloutta.

Antti Peltonen Sami Kuusivirta

Antti Peltonen, Heinola

Ymmärrän kannabiksen käytön sairaanhoidossa. Määräyksiä voisi tehdä laajemminkin, jos potilas on kovin kipeä ja kannabis helpottaisi oloa. Katukäytön kannalta asia on hankalampi, sillä aine on pidettävä poissa esimerkiksi koulujen ympäristöstä.

Jonna Koskinen Sami Kuusivirta

Jonna Koskinen, Lahti

Se on kaksijakoinen asia. En välttämättä kannata dekriminalisointia, ainakin joitakin rajoituksia pitää olla. Tiedän ihmisiä, jotka ovat jääneet koukkuun ja sössineet elämänsä. Eihän kannabis paljon käytettynä tee aivoille hyvää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut