Jakelumuuntamo paloi kirkonkylän koulun pihapiirissä Lahden Nastolassa - koulu oli ilman sähköä ja ilmanvaihtoa, oppilaat lähetettiin kotiin

Jakelumuuntamon palosta syntyi runsaasti savua. Tässä vaiheessa palo oli vielä alkuvaiheessaan.

Heidi Nikunen

Lahden Nastolan kirkonkylän koulun henkilöstön Toivontien parkkipaikalla sijaitseva jakelumuuntamo syttyi palamaan maanantaiaamuna hieman kello yhdeksän jälkeen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Kari Sipilän mukaan palo muodosti voimakkaasti savua ja jakelumuuntamo paloi lopulta kokonaan. Tulipalo ei kuitenkaan Sipilän mukaan missään vaiheessa uhannut koulurakennusta.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Se aiheutti kuitenkin alueella sähkökatkoja, ja esimerkiksi kirkonkylän koulussa eivät toimi sähköt eikä ilmanvaihto, jonka vuoksi maanantain koulupäivä on keskeytetty.

Koulussa on yhteensä noin 300 oppilasta.

Lahti Energian sähkönjakelun keskeytyskartan mukaan alueella oli maanantaina puolenpäivän aikaan 90 taloutta ilman sähköjä. Sähköt olivat poikki Nastolan Kirkonkylän koulusta, kahdesta kerrostalosta ja yli kymmenestä omakotitalosta.

Lahti Energialta kerrotaan, että sähköt olivat poikki kello 17.20 saakka.

Palo tuhosi muuntajan pienjännitekeskuksen, jonka vuoksi sähköä ei voida jakaa eteenpäin. Alueelle rakennetttiin maanantain aikana tilapäisverkkoa. Rakennustöiden aikana maahan jouduttiin asentamaan uutta kaapelia ja jakokaappi, jonka kautta sähkö jaetaan koululle ja läheisiin taloihin.

Juttua täydennetty 2.9.2019 kello 12.06 , 12.49 ja 18.15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.