15-vuotias tyttö juuttui vauvakeinuun Orimattilassa – pelastuslaitos kävi auttamassa kiipeliin jääneen nuoren irti

Heidi Nikunen

Noin 15-vuotias tyttö jäi jumiin vauvakeinuun Orimattilassa. Tapaus sattui tiistaina alkuillasta Orimattilan keskustan lähellä sijaitsevassa leikkipuistossa, jossa muutama teini-ikäinen tyttö oli ollut viettämässä aikaansa. Yksi tytöistä oli kiivennyt vauvakeinuun ja juuttunut siihen kiinni.

Tyttö oli aluksi yrittänyt päästä keinusta pois omin avuin ja ystäviensä avustamana, mutta ei ollut onnistunut. Niinpä nuorten ei auttanut kuin hälyttää apua paikalle.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ruiskumestarin Aleksi Matilaisen mukaan tyttö oli ollut aika tiukasti kiinni keinussa.

– Laitoimme keinun alle porrasjakkaran, jonka päälle tyttö pääsi nousemaan ja näin saimme lopulta irrotettua hänet keinusta. Keinua ei tarvinnut rikkoa, eikä tyttö loukkaantunut, Matilainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 5. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 6. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 7. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 8. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 9. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 10. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 11. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 12. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 13. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 14. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa
 15. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.