Kauppakeskus Triossa esitellään tänään Lahden koulutustarjontaa ja työmahdollisuuksia

Ohjaamo Lahti tarjoaa maksutonta ohjausta opiskeluun ja työllistymiseen alle 30-vuotiaille. Arkistokuva. Pirjo Kamppila

Oskari Valtonen

Lahdessa järjestetään opiskeluinfoihin, työnantajatapaamisiin ja ohjauspalveluihin keskittyvä pop up -tapahtuma Kauppakeskus Triossa keskiviikkona 4.9. Kaupungin tiedotteen mukaan tapahtumassa pääsee tutustumaan Lahden seudun koulutus- ja työllisyystoimijoiden esittelemään tarjontaan kello 13–15.

Koulutusvaihtoehtojaan esittelevät ainakin Koulutuskeskus Salpaus ja Lahden ammattikorkeakoulu. Lisäksi paikan päällä saa tietoja avoimista yliopisto- ja ammattikorkeakouluopinnoista.

Muutamat henkilöstöpalvelualan yritykset kertovat tapahtumassa ajankohtaisesta työtarjonnastaan, kuten teollisuuden tuotantotöistä sekä asiantuntija- ja päällikkötehtävistä. Tapahtumassa voi myös tutustua matalan kynnyksen palvelupisteisiin, joita ovat nuorten Ohjaamo ja yli 30-vuotiaille tarkoitettu Vauhdittamo.

– Jos syksyn toiveissa on opiskelua vapaa-ajalla tai päätoimisesti tai työmahdollisuudet kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti tulla katsastamaan tarjontaa Trioon. Vaihtoehtoja löytyy moneen tarpeeseen ja kaiken ikäisille, joten tule paikalle innostumaan mahdollisuuksista, sanoo Ohjaamo Lahden koordinaattori Noora Häyhä tiedotteessa.

Kehityspäällikkö Henna Eskonsipo-Bradshawin mukaan erilaisten koulutuspolkujen takaaminen ja koulutusorganisaatioden välisten kumppanuuksien tukeminen on osa Lahden kaupungin strategisia tavoitteita.

– Tapahtuma on hieno osoitus siitä, miten koulutustoimijoiden verkostot toimivat. Yhteisesti tekemällä tuomme koulutustarjontaa lähemmäs asukkaita, hän kertoo tiedotteessa.

Innostu! Opiskele! Työllisty! -teemaisen pop up -tapahtuman järjestävät Ohjaamo Lahti ja Vauhdittamo yhdessä alueen toimijoiden ja oppilaitosten kanssa. Tapahtuma pidetään Kauppakeskus Trion Päijänneaukiolla, Espresso Housen lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa Saimaa Brewing Company, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 2. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 3. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 4. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 5. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 6. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 7. Rajoitusten höllentäminen ei tuonut ryntäystä takaisin Veikkauksen pelikoneiden äärelle
 8. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 9. Sään puolesta lomalotto ei suosinut tänä vuonna heinäkuussa lomailleita – yöt olivat Lahdessa viileitä, myös sateita oli tavallista enemmän
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 12. Valtteri Bottas kurvasi toiseksi Britannian gp:n vapaissa harjoituksissa Silverstonen radalla
 13. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 14. Helleraja rikkoutui Lahdessa lauantaina, myös sunnuntaille luvassa aurinkoa
 15. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.