Kulttuuri kaikissa mahdollisissa muodoissa valtaa Lahden

Tämän vuoden Lahti Fringe Festivalissa nähdään muun muassa Leena Keizerin ja Mika Seppälän Sidos-tanssiteos. Sami Kuusivirta

Sohvi Auvinen

Kaupunkikulttuuritapahtuma Lahti Fringe Festival alkaa keskiviikkona 4. syyskuuta. Festivaali kestää lauantaihin 7. syyskuuta saakka.

Festivaali järjestetään nyt toista kertaa ja se hyödyntää entisen Lahden Taidelauantain pohjaa. Festivaalin verkkosivujen mukaan tapahtuman tarkoituksena on levittää kulttuuria paikkoihin, joissa sitä ei normaalisti näe.

Ohjelmassa on muun muassa kuvataidenäyttelyitä, erilaisia työpajoja, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä stand upia. Tapahtumapaikkoina toimivat sekä perinteiset lavat että Lahden sisäpihat ja erilaiset liikkeet. Katso koko festivaalin ohjelma täältä.

Tapahtuma on osa Nordic Fringe Festival -verkostoa ja linkittyy vahvasti myös kansainväliseen World Fringe -verkostoon, johon kuuluu tällä hetkellä yhteensä 241 kaupunkia ympäri maailman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – koronasovellus määrä julkaista kuun lopulla
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 6. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 7. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 8. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 9. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 10. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 11. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 12. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 13. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 14. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 15. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.