Lahden Uudenmaankadun valmistuminen viivästyy lisää - osa töistä tehdään vasta ensi kesänä

Vuosi sitten Uudenmaankadun urakka eteni vielä aikataulussa. Arkistokuva. Vili Uuskallio

Anne Honkanen

Lahden Uudenmaankadun parannustyöt eivät tule valmistumaan suunnitellusti, selviää kehätiehankkeen tiedotteesta.

Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen myöhästyy aiottua enemmän, ja töiden tarkka valmistumisaikataulu on vielä auki. Esimerkiksi osa viimeistelytöistä ja viimeiset päällystetyöt siirtyvät kesälle 2020.

Kesäkuussa kerrottiin Uudenmaankadun tietöiden valmistuvan syksyn alkuun mennessä. Silloin töiden kerrottiin olevan muutaman kuukauden myöhässä. Tavoiteaikataulun mukaan Uudenmaankadun urakan piti valmistua alkukesällä.

Urakasta vastuussa olevat henkilöt vaihdettu

Maantietä 167, eli Lahden eteläistä sisääntulotietä, parannetaan leventämällä Uudenmaankatu nelikaistaiseksi Renkomäen ja Launeen välillä. Nykyisen ajoradan itäpuolelle on rakennettu toinen ajorata noin 3,2 kilometrin matkalle.

– Haasteet Uudenmaankadun parannustöiden valmistumisen kanssa ovat jatkuneet kesän yli siitä huolimatta, että olemme aktiivisesti yhteistyössä urakoitsijan kanssa pyrkineet edistämään työn valmistumista, kertoo kehätiehankkeen projektipäällikkö Janne Wikström.

Urakkaa toteuttava Suomen Maastorakentajat jäi omasta aikataulustaan jälkeen viime vuoden töiden osalta. Viime keväänä urakoitsija reagoi haasteeseen ja aikatauluviiveeseen vaihtamalla urakasta vastuussa olevat henkilöt ja lisäämällä työnjohto- sekä toteutusresursseja.

Korjausliikkeistä huolimatta takamatka on ollut liian suuri, eikä urakka valmistunut aikataulussa, kehätiehankkeen tiedotteessa todetaan. Työmaalla on jouduttu korjaamaan työvirheen vuoksi muun muassa Hankaankadun risteyssillan vesieristettä.

Suomen Maastorakentajat Oy:n toimitusjohtaja Markku Nissinen pahoittelee tienkäyttäjille työmaan keskeneräisyydestä aiheutuvaa haittaa tienkäyttäjille.

– Pyrimme parhailla resursseillamme saamaan työmaan valmiiksi mahdollisimman pian.

Uudenmaankadun urakan myöhästyminen ei vaikuta hankkeen kustannusarvioon eikä Lahden eteläisen kehätien valmistumisen aikatauluun, tiedotteessa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 2. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 3. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 4. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 5. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 6. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi
 7. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 8. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 9. Arto Vainionpää, 52, teki vuosi sitten sellaisen tempun, joka noteerattiin yhdessä maailman legendaarisimmista urheilulehdistä
 10. Näppis: Suostuskohan miehet työtehtäviin mennessään haeskelemaan joka päivä parkkipaikkaa? En usko!
 11. Varo: Tässä kulkee elävä hevonen – "Usein hevosen jalka on mennyt vaneripohjaisen trailerin lattian läpi"
 12. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 13. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 14. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 15. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.