Lämpömittarin lukema kipuaa Lahden seudulla tiistaina lähelle hellelukemia

Syksyä pukkaa, mutta tiistaiksi on vielä luvassa Lahden seudulle kesäisiä lämpötiloja. Krista Koivisto

Krista Koivisto

Tiistaina saadaan vielä Lahden seudullakin aistia hetki kesän tuntua, kun sääennuste lupailee kesäisiä lämpötiloja. Maanantaina sää on epävakainen ja monin paikoin luvassa on ajoittaista sadetta. Lämpötila on korkeimmillaan 18 astetta ja tuuli puhaltaa heikosti etelästä.

Illaksi poutaantuu ja yöllä lämpötila käy hieman yli kymmenessä asteessa.

Tiistai on aurinkoinen ja päivällä lämpötila nousee Forecan ennusteen mukaan Lahden seudulla ylimmillään 23 asteeseen. Vielä illallakin lämpöä on mittarissa 20 astetta. Aivan hellelukemiin eli 25 asteeseen tai sen yli ei siis enää Lahdessa näillä näkymin päästä, mutta Kaakkois-Suomen suunnilla hellettä saatetaan vielä tiistaina hätyytellä.

Keskiviikosta eteenpäin sää muuttuu Lahden seudulla epävakaiseksi. Päivisin lämpötila tippuu syksyisempiin lukemiin 15 asteeseen ja sen alle ja luvassa on sadekuuroja. Tämänhetkisen ennusteen mukaan perjantai on kolea ja iltapäivästä myöhään iltaan ennustetaan runsasta sadetta.

Ensi viikolla päivälämpötila on ennusteen mukaan pääsääntöisesti 12-17 asteen välillä. Öisin lämpötila tippuu jo selvästi alle kymmenen asteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.