Kaupunginjohtaja Timonen toivoo vauhtia lentoradan toteuttamiseen

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan Lahti on valmis aloittamaan neuvottelut hankeyhtiöihin osallistumisesta. Antti Yrjönen

Kimmo Kangas

Lentorata ja pääradan kehittäminen ovat erityisen tärkeitä Lahdelle, toteaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen Lahden kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

– Suomiradan eli pääradan kehittämisellä on poikkeuksellisen laajat aluetaloudelliset vaikutukset. Pääkaupunkiseudun lisäksi ratahankkeen vaikutus ulottuu useimmille suurille kaupunkiseuduille Suomessa.

Lentorata mahdollistaisi suoran yhteyden lentokentälle

Liikenneministeri Sanna Marin (sd.) julkisti tiistaina suunnitelmat suurten raideliikennehankkeiden edistämisestä. Suunnitelmien mukaan Turun ja Tampereen tunnin ratayhteyksiä edistetään hankeyhtiöillä.

Lentorata on tarkoitus toteuttaa Suomiradan yhteydessä. Lentorata mahdollistaa suoran yhteyden Lahdesta lentoasemalle Keravan kautta ja edelleen Helsinkiin. Timosen mukaan Lahti on valmis aloittamaan neuvottelut hankeyhtiöihin osallistumisesta.

Itärata nykyisiä ratoja parantamalla

Itäradasta liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää selvityksen eri vaihtoehdoista. Kaupunginjohtaja Timosen mielestä itään suuntautuvien yhteyksien parantaminen tulee toteuttaa nykyisen rataverkon peruskorjauksella ja nopeuttamisella. Näin edistetään yhteiskunnallisia päämääriä kestävästi, kustannustehokkaasti ja mahdollisimman suurta väestöpohjaa palvellen.

– Luotan siihen, että nyt tehtävä yhteiskuntataloudellinen tarkastelu suosii Lahden kautta kulkevia yhteyksiä. Olemme kuitenkin Suomen viidenneksi suurin kaupunkiseutu, Timonen toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.