Iltalehden kysely: Kokoomus EU-vaalien suurin

Kokoomus on Iltalehden kyselyn mukaan EU-vaalien suurin puolue. Puoluetta kannattaisi mittauksen mukaan vajaa 24 prosenttia vastanneista.

Toisena on keskusta vajaan 19 prosentin ja kolmantena perussuomalaiset 16 prosentin kannatuksella. SDP:n kannatus on reilu 15 prosenttia.

Näillä kannatusluvuilla kokoomus ottaisi neljä europarlamenttipaikkaa eli yhden enemmän kuin tällä hetkellä. Keskusta saisi kolme paikkaa, kun taas SDP ja perussuomalaiset saisivat molemmat kaksi paikkaa.

Vihreät sai 8,1 prosentin, vasemmistoliitto 7,7 prosentin, RKP 4,1 prosentin ja kristillisdemokraatit 4,4 prosentin kannatuksen. Näillä luvuilla vihreät menettäisi toisen meppinsä. Ilman europarlamentaarikkoa oleva vasemmistoliitto saisi yhden paikan. RKP ja kristillisdemokraatit eivät olisi saamassa yhtään meppiä.

Mielipidemittauksen on toteuttanut Tietoykkönen toukokuun alkupuolella. Kannatusarviota kysyttiin puhelinhaastattelussa tuhannelta suomalaiselta. Selvityksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta hieman yli 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut