Päästökauppasovellukselle haetaan testaajia Lahdessa

CitiCAP-hankkeeseen kuuluu myös älypyörätien rakentaminen. Pyörätien suunniteltu reitti kulkee Apilakadulta matkakeskukselle. Arkistokuvaa suunniteltulta reitiltä Uudenmaankadulla. Mirja Hussain

Sohvi Auvinen

Lahtelaisilla on mahdollisuus testata uutta liikkumisen henkilökohtaista päästökauppasovellusta. Sovellus on kehitetty CitiCAP-hankkeeseen.

Lahtelaiset voivat ladata sovelluksen testikäyttöön puhelimiinsa Museokioskissa keskiviikkona 18. syyskuuta kello 15–18 sekä lauantaina 21. syyskuuta kello 10–13 järjestettävissä Euroopan liikkujan viikon tapahtumissa. Sovelluksen testiin haluavalla on oltava Android-puhelin sekä mobiilinettiyhteys.

Ensimmäisenä testikäyttöön tulee sovelluksen Android-versio. iOS-versio tulee testiin myöhemmin tänä vuonna. Sovellusta ovat aiemmin testanneet Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä Lahden kaupungin työntekijät.

Sovellusta esitellään kiinnostuneille Museokioskissa sen latauksen yhteydessä. Sen lataajille on jaossa elokuvalippuja sekä Lahden seudun liikenteen matkalippuja.

Sovellus perustuu liikkumismuodon tunnistukseen ja se kannustaa käyttäjiä vähentämään liikkumisen päästöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.