Launeen rennossa koiratapahtumassa nakinsyöntikisa – match show'n tuomari ei koske koiran suuhun

Launeen perhepuistoon odotetaan kaikenikäisiä ja -kokoisia koiria, kun siellä pidetään lauantaina rento match show. Mikko Kivelä

Chiméne Bavard

Launeen perhepuistossa Lahdessa pidetään tänään lauantaina lapsiperheille suunnattu rento ja epävirallinen koiranäyttelytapahtuma eli match show. Järjestävän Damikaupan mukaan kyseessä on paras ikinä match show, koska hyvien palkintojen lisäksi kisaan osallistuville luvataan reilusti aikaa harjoitella oikeanlaista kehässä toimimista.

– Idea tapahtumaan lähti, kun kävimme tyttäreni kanssa koiranäyttelyssä, jossa kaikki tapahtui liian nopeasti. Tässä match show'ssa tuomareillakin on kunnolla aikaa tutkia koirat. Lisäksi meillä on omat sarjat yli kahdeksanvuotiaille veteraanikoirille, lapsille koirien ja lelukoirien kanssa, ja kaiken päälle vielä nakinsyöntikilpailu, Anu Svensk kertoo.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan paikan päällä. Svensk odottaa noin 200 koirakkoa. Hän ei usko, että viimeaikaiset uutiset Norjan veriripulista vaikuttavat koirien määrään.

– Olen ollut koiranäyttelyissä hiljattain eikä niissä ole ollut tähän liittyen minkäänlaista hysteriaa. Otamme tilanteen huomioon siten, että tuomari ei tällä kertaa itse koske koirien suuhun vaan koiranomistaja näyttää koiran hampaat, Svensk lisää.

Match show alkaa lauantaina 14.9. kello 11. Osallistumismaksut käytetään palkintoihin ja järjestelyihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.