Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Heinolan uimahalli aukeaa kuntouttavalle vesiliikunnalle

Kerralla sisään pääsee maksimissaan 40 henkilöä. Maskia käytettävä sisäänkäynnissä ja pukuhuoneissa.

Heinolan uimahalli aukeaa tulevana maanantaina kuntouttavalle, omatoimiselle vesiliikunnalle. Uimahallia voivat käyttää henkilöt, joille se on tarpeen kuntoutuksen ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Asiakkaan oma arvio tilanteesta riittää.

Uimahallin iso allas pidetään auki kuntouttavalle vesiliikunnalle maanantai- ja keskiviikkoiltaisin. Uintiaika on kello 15-30–19.30. Uintiaika pukeutumisineen on 1,5 tuntia.

– Haluamme korostaa, että vuorot on tarkoitettu nimenomaan kuntoutusta tarvitseville, ei yleiseen käyttöön, kaupungin liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen kertoo tiedotteessa.

Kyselyjä uimahalliin pääsemisestä korona-aikana on tullut tasaisin väliajoin. Kaikkonen toivoo, että kuntoutusta tarvitsevat löytävät nyt palvelun.

Kaikkien vaivat eivät näy ulospäin, eikä keneltäkään kysytä syytä uimahallille tuloon. Tarkoitus kuitenkin on, että uimahallia käyttäisivät nyt ne, joille se on tällä hetkellä tarkoitettu.

Kuntouttava vesiliikunta sopii hyvin esimerkiksi polvileikatuille, reumaa sairastaville, selkäkipuisille ja ylipäätään niille, jotka kokevat, että nimenomaan vedessä liikkuminen auttaa kuntoutumisessa.

Vuorot on tarkoitettu nimenomaan kuntoutusta tarvitseville, ei yleiseen käyttöön.

Heinolan kaupungin liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen

Uintimaksuna on kertamaksu. 70 vuotta täyttäneet pääsevät sisään maksutta. Sisäänkäynnissä ja pukeutumistiloissa tulee käyttää maskia.

Normaaliaikana uimahallissa voi olla maksimissaan 200 henkilöä. Maanantaista lähtien uimahalliin otetaan korkeintaan 40 henkilöä kerralla. Jos asiakasmäärä on täynnä, seuraavat odottavat vuoroaan. Uinninvalvoja seuraa tilannetta.

Hallissa on käytössä normaalit välineet kuten vesijuoksuvyöt.

Terapia-allas suljettu

Uimahallin terapia-allas on suljettu kattorakenteessa havaitun rakennevirheen takia. Laajennuksen rakentamisvaiheessa tapahtunut virhe huomattiin tilojen huollon yhteydessä.

Rakennevirheen korjaus aloitetaan heti, kun sopivasta korjaustavasta on tehty päätös. Heinolan kaupungin kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa kertoo, että virhe yritetään korjata kevään aikana.

– Osa korjauksista joudutaan todennäköisesti tekemään ulkokautta, joten luulen, että allas on käytössä vasta syksyllä, hän sanoo.

Korjauksen kustannuksista ei vielä ole tietoa.

Koululaisten uinnit Heinolan uimahallissa alkoivat 15. helmikuuta. Ryhmät käyttävät allastiloja arkipäivisin yksi ryhmä kerrallaan.

Alle 20-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta voi alkaa uimahallin tiloissa tiistaisin ja torstaisin talviloman jälkeen 8. maaliskuuta.

Padasjoen uimahallista voi varata tunnin vuoron oman ruokakunnan käyttöön. Heinolassakin on puhuttu asiasta, mutta ainakaan toistaiseksi hallia ei voi varata.