Kisapuistosta laaja neuvonpito maanantaina, ratkaisut halutaan tuoda pian päätettäväksi

Seminaarissa on kolme erilaista kehittämissuunnitelmaa.

Lahdessa järjestetään maanantaina neuvonpito Kisapuiston alueen kehittämisestä. Kaupunginhallitus on kutsunut teknisen ja ympäristölautakunnan sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan seminaariin, jossa käsitellään alueelle tehtyjä kehityssuunnitelmia ja kuullaan eri toimijoiden näkemyksiä asiasta.

Lautakunta hoputtaa Kisapuisto-päätöstä – "Tekojääkentän ohella on saatava liikkeelle jalkapallokatsomohanke"

Seminaarissa esitellään kolme erilaista Kisapuisto-suunnitelmaa. Näistä pisimmin on ollut työn alla kaupungin toimitilayhtiön Spatiumin suunnitelma uudesta jalkapallostadionista.

Joulun alla esitelty lahtelaisten urheiluvaikuttajien yhdessä AD Arkkitehdit -toimiston kanssa ideoima Kisapuiston alueen visio on jakautunut kahdeksi eri ehdotukseksi. AD Arkkitehdit on viime ajat valmistellut omaa suunnitelmansa arkkitehti Pokko Lemminkäisen johdolla.

Kisis 3.0 -suunnitelma uudistaisi Kisapuistoa 12,7 miljoonalla eurolla – "Ei ole merkittävää käyttökulujen lisäystä", sanoo arkkitehti Pokko Lemminkäinen

Seminaarissa käydään läpi Kisapuiston alueen maankäytön ja kaavoituksen mahdollisuuksia sekä kuullaan liikuntatoimen näkemykset kehittämistarpeista. Lisäksi on varattu puheenvuorot FC Lahden ja Lahden Mailaveikkojen edustajille.

Seminaarin annin pohjalta on tarkoitus muotoilla päätösehdotus 1. maaliskuuta pidettävään kaupunginhallituksen kokoukseen.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen pitää Kisapuiston kehittämistä perusteltuna.

– Tekojäärata sopisi mielestäni Kisapuistoon ja toisi uusia käyttäjiä. Selvitämme myös parasta ratkaisua jalkapalloilun olosuhteiden kehittämiselle. Tärkeää on löytää hyvä yhteinen ymmärrys ennen päätöksentekoa, hän toteaa tiedotteessa.

Uusi Kisapuisto-visio sai poliitikot kiittelemään ja kyseenalaistamaan –  Lahden kaupunginjohtaja toteuttaisi hankkeen "rusinat pullasta -idealla"

Hiihtobaanasta urheilupyhätön kehys – lahtelaiset urheiluvaikuttajat esittelivät yllättävän Kisapuisto-vision: "Ollaan yksityisinä lahtelaisina herättämässä keskustelua", katso video suunnitelmasta

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut