Vuokralaisten maksuhäiriöt ovat Lahdessa yleisiä – "Erottuu huolestuttavalla tavalla joukosta" 

Suomalaisille kertyy vuosittain reilut 16 000 vuokranmaksuun liittyvää maksuhäiriömerkintää. Keijo Valkonen

Janne Nieminen

Vuokranmaksuun liittyvät maksuhäiriöt ovat Lahdessa yleisiä. Asiakastiedon ja Suomen Vuokranantajien toteuttaman analyysin perusteella maksuhäiriön todennäköisyydestä kertova vuokrahäiriöriski on korkein Vantaalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

Vertailussa olivat mukana 20 maan suurinta kaupunkia.

– Lahti erottuu huolestuttavalla tavalla joukosta. Siellä vuokrahäiriöriski on kasvanut selvästi vuodesta 2016, kun lähes kaikissa muissa suurissa kaupungeissa riski on pysynyt kutakuinkin samana, kertoo Asiakastiedon Ville Kauppi tiedotteessa.

Suomen Vuokranantajien tuoreen kyselytutkimuksen mukaan Lahdessa asuntoja vuokraavista yhdistyksen jäsenistä reilulla kymmenyksellä on jäänyt vuokramaksuja saamatta vuoden kuluessa. Muissa kaupungeissa vuokran maksamattomuus oli pienempi ongelma.

Suomalaisille kertyy vuosittain reilut 16 000 vuokranmaksuun liittyvää maksuhäiriömerkintää. Vuokranmaksuvaikeudet ovat yleisimpiä 25–34-vuotiailla.

– Perinteisesti seniorit ovat vuokranantajalle suhteellisen turvallista asiakaskuntaa, mutta Asiakastiedon datan mukaan heille vuokrahäiriöitä rekisteröitiin viime vuonna peräti 31 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Toki yli 65-vuotiaiden osuus kaikista vuokrahäiriöistä on yhä hyvin pieni, Kauppi toteaa.

Koronakriisi nosti Kelan etuusmenot 16 miljardiin euroon – asumistukeen jo 2,2 miljardia

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut