Ympäristöviikon koordinaattori Sari Knuuti luottaa fiksuun nuorisoon - "Uskon, että tulevat sukupolvet pelastavat maailman"

Sari Knuuti toivoo, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota kulutukseensa. Minni Salminen

Minni Salminen

Seudullisen Ympäristöviikon koordinaattori SariKnuuti sanoo, että lapset ja nuoret tietävät nykyisin paljon kestävästä elämäntavasta.

- Näistä asioista puhutaan ihan päiväkodista lähtien. Lapset saavat lajitteluopastusta ja opastusta kestävän ruoan valitsemiseen. Uskon, että tulevat sukupolvet pelastavat maailman. Meidän pitäisi kuunnella tarkemmin ja uskoa, mitä he sanovat. Heillä on varmasti viisautta eri tavalla kuin meillä, Knuuti sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Knuuti haastaa kaikki lahtelaiset miettimään loppuvuoden 2019 aikana kulutuksen vähentämistä.

- Toivoisin, että kulutus pienenisi, ja ihmiset miettisivät todellakin, mitä tarvitsee ostaa uutena. Olisiko muita vaihtoehtoja? Voiko lainata? Ostaa ehkä käytettynä? Kannattaa miettiä peruskysymyksenä, että tarvitseeko oikeasti sitä asiaa, mikä tässä tuntuu siltä, että se olisi kiva saada. Vuoden teeman mukaisesti, voisi pikkaisen miettiä myös sitä, mitä syö ja päivätasolla ruokakaupassa, että kuinka paljon ruokaa joutuu hukkaan. Joutuuko heittämään roskiin ja huomaako omassa käytöksessään jotain, mitä pitäisi ehkä muuttaa, ja säästää luonnon lisäksi rahaa, Knuuti sanoo.

Seudullisen Ympäristöviikon Lahden päätapahtuma, Ympäristökylä lauantaina 21.9. klo 11-15 Kauppatorilla (Torikadun ja Aleksin kulmaus) sekä Aleksin monitoimialueella (torilta Lanun aukiolle).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.