Lahden kaupungilta lähtee 18 hengen ryhmä opintomatkalle Alankomaihin ja Belgiaan

Lahden tekninen ja ympäristölautakunta käy tutustumassa kevyen liikenteen ratkaisuihin muun muassa Alankomaissa. Ville Alen

Anne Honkanen

Lahden tekninen ja ympäristölautakunta tekee opintomatkan Alankomaihin ja Belgiaan 18.–21. syyskuuta, kertoo Lahden kaupunki. Ohjelma kohdistuu kaupunki- ja liikennesuunnitteluun Utrechtissä, Nijmegenissä, Leuvenissa ja Brysselissä.

Lautakunta tutustuu kävellen ja pyöräillen muun muassa Utrechtin kevyen liikenteen ratkaisuihin ja pyöräillen Leuvenin kaupungin kehityskohteisiin. Lisäksi lautakunta tutustuu kaupunki- ja liikennekehitykseen Nijmegenissä, joka oli vuoden 2018 Euroopan vihreä pääkaupunki.

Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho kertoo, että ohjelma on varsin tiukka.

–Ensimmäisenä päivänä pyöräilemme 15 kilometriä ja muina päivinä jatketaan.

Matka Suomesta Länsi-Eurooppaan tehdään lentäen. Lahdessa on käynnissä CitiCAP-hanke, jossa testataan asukkaiden henkilökohtaista liikkumisen päästökauppaa ja kannustetaan ihmisiä vähentämään liikkumisen päästöjä. Lautakunnan lentomatkaa ei kuitenkaan ole Ahon mukaan kompensoitu.

– Tämä asia ei tähän mennessä ole noussut keskusteluissa esille. Varmasti se olisi sen tyyppinen asia, joka olisi hyvä ottaa huomioon, kun Lahti on Euroopan vihreä pääkaupunki 2021, Aho arvelee.

Aho kertoo, että ympäristöpääkaupunkihankkeen merkeissä on aiemmin tehty lyhyempiä matkoja meritse ja raiteitse esimerkiksi Osloon.

– Aikataulullisista sysistä matkustaminen meritse tai raiteitse ei aina onnistu.

Opintomatkalle Alankomaihin ja Belgiaan osallistuu 13 luottamusmiestä ja viisi virkamiestä tai asiantuntijaa.

Matkakustannukset ovat kaupungin tiedotteen mukaan noin 33 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.