Jorma Ratia eroaa kokoomuksen valtuustoryhmästä – "oman edun tavoittelu on ylittänyt sellaiset rajat, joita en voi hyväksyä"

Jorma Ratia aikoo toimia loppuvaltuustokauden omassa ryhmässään. Hän kertoo olleensa pettynyt kokoomusryhmän toimintaan jo edellisestä valtuustokaudesta lähtien. Juha Tanhua

Kimmo Kangas

Kaupunginvaltuutettu Jorma Ratia eroaa kokoomuksen valtuustoryhmästä. Ratia kirjoittaa tiedotteessa, että päätökseen ovat vaikuttaneet useat eri seikat kuluvan valtuustokauden aikana.

Ratian mielestä kokoomuksen valtuustoryhmä on etääntynyt kokoomuksen omista arvoista. Ratian mukaan Lahdella on taloudessa suuria ongelmia selvitettävänään, jotta edes kohtuullinen palveluverkko olennaisilla sektoreilla voidaan turvata. Esimerkiksi Ympäristöpääkaupunkihanketta Ratia pitää todennäköisesti turhana ja kalliina operaationa, jolla "työllistetään vain hankkeeseen osallistuvat kaupungin palkkalistoilla olevat ja tulevat henkilöt".

Ratia on arvostellut kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Milla Bruneaun (kok.) valintaa ympäristöpääkaupunkihankkeen hankejohtajaksi viimeksi viikonloppuna Etelä-Suomen Sanomissa. Tiedotteessaan Ratia kuvaa prosessia "ylimieliseksi, lahtelaisia ja ehkäpä osaa valtuustoakin halventavaksi".

– Viimeaikaiset tapahtumat osoittavat ryhmässä, että oman edun tavoittelu on ylittänyt sellaiset rajat, joita en voi hyväksyä. Voidaan puhua jo laskelmoinnista ja omien työpaikkojen hankkimisesta ja säilyttämisestä veronmaksajien kustannuksella, Ratia kirjoittaa tiedotteessa.

Ratia aikoo toistaiseksi pysyä puolueen jäsenenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.