17-vuotias Susanna Salonen avaa kolmeksi päiväksi pop-up-kenkäkaupan Heinolaan

Susanna Salonen pistää pystyyn ekologisten kenkien pop-up-kaupan Heinolassa 20.-22. syyskuuta. Susanna Salonen

Sohvi Auvinen

Lähiruokatori Heilan pihaan Heinolassa avataan tulevaksi viikonlopuksi 20.–22. syyskuuta ekologisiin kenkiin erikoistunut pop-up-kenkäkauppa. Kauppa on auki perjantaina kello 10–19, lauantaina kello 10–17 sekä sunnuntaina kello 11–18.

Kauppa on sijoitettu Heilan pihassa olevalle neliömetrin kokoiselle maitolaiturille. Laituri on maalattu punamullalla ja toimii ilman sähköä tai lämmitystä.

Kenkäkaupassa myydään kahta Tero Palmrothin suunnittelemaa kenkämallia, maihinnousukenkää sekä korollista nilkkuria. Kengät on valmistettu eco-mokasta, eivätkä niiden pintamateriaalit ole eläinperäisiä. Ne on suunniteltu ympäristöystävällisiksi ja pitkäikäisiksi.

Pop-up-myymälän järjestelyistä vastaa 17-vuotias heinolalainen opiskelija Susanna Salonen. Hän suorittaa kaksoistutkintoa opiskellen samanaikaisesti lukiossa sekä liiketoiminnan tutkintoa ammattikoulussa.

Idea pop-up-kenkäkauppaan tuli edellisen työn tuomien verkostojen kautta. Hän maistatteli omenamehuja lähiruokatori Heilassa, ja tutustui tätä kautta Tero Palmrothiin.

– Viime keväänä Tero ehdotti ideaa kenkien myynnistä. Totta kai lähdin mukaan prosessiin, sillä ilmastoystävällinen kenkäkauppa kuulostaa mahtavalta idealta, Salonen kertoo.

Heilassa järjestetään lauantaina myös sadonkorjuupäivä. Lue lisää tapahtumasta täältä .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.