Sinfonia Lahti nimitti Anja Bihlmaierin päävierailijakseen

Anja Bihlmaier johti Sinfonia Lahtea ensimmäistä kertaa joulukuussa 2018. Seuraava visiitti on ensi keväänä. Sami Kuusivirta

Ilkka Kuosmanen

Saksalaiskapellimestari Anja Bihlmaier on nimitetty Sinfonia Lahden päävierailijaksi. Hän aloittaa tehtävässä syksyllä 2020. Sopimus ulottuu kevätkauden 2023 loppuun ja sisältää option kahden vuoden jatkosta.

Käytännössä päävierailijan status tarkoittaa sitä, että Bihlmaier johtaa Lahden kaupunginorkesteria kolmesta neljään kertaa vuodessa.

Bihlmaier (s. 1978) johti lahtelaisia ensimmäistä kertaa joulukuussa 2018. Seuraava vierailu on buukattu maaliskuulle 2020.

– Ensivierailu Sinfonia Lahden kanssa joulukuussa 2018 herätti valtavan innostuksen niin muusikoissamme kuin yleisössämmekin, kertoo intendentti Teemu Kirjonen.

Sinfonia Lahdella on ollut aiemmin päävierailija vuosina 1995–1998. Tuolloin Osmo Vänskän ylikapellimestarikaudella toimi päävierailijana Joseph Swensen ja vakituisena vierailijana Juha Kangas.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vain yksi pieni epäilys varjostaa Sinfonia Lahden suosikkikonserttojen kautta 18.9.2019 7:00
  2. Konserttiarvio: Anja Bihlmaierin kapellimestaridebyytti Sinfonia Lahden kanssa ei jättänyt juuri toivomisen varaa 14.12.2018 18:11

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut