Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Sinfonia Lahti nimitti Anja Bihlmaierin päävierailijakseen

Saksalaiskapellimestari Anja Bihlmaier on nimitetty Sinfonia Lahden päävierailijaksi. Hän aloittaa tehtävässä syksyllä 2020. Sopimus ulottuu kevätkauden 2023 loppuun ja sisältää option kahden vuoden jatkosta.

Käytännössä päävierailijan status tarkoittaa sitä, että Bihlmaier johtaa Lahden kaupunginorkesteria kolmesta neljään kertaa vuodessa.

Bihlmaier (s. 1978) johti lahtelaisia ensimmäistä kertaa joulukuussa 2018. Seuraava vierailu on buukattu maaliskuulle 2020.

– Ensivierailu Sinfonia Lahden kanssa joulukuussa 2018 herätti valtavan innostuksen niin muusikoissamme kuin yleisössämmekin, kertoo intendentti Teemu Kirjonen.

Sinfonia Lahdella on ollut aiemmin päävierailija vuosina 1995–1998. Tuolloin Osmo Vänskän ylikapellimestarikaudella toimi päävierailijana Joseph Swensen ja vakituisena vierailijana Juha Kangas.