Todella kovia nimiä tulossa yrittäjäpäiville Lahteen

Lahden messukeskus täyttyy yrittäjistä lokakuussa. Päivien oheisohjelmassa muun muassa Mato Valtosen luotsaama Chicago Tour.

Loppukiri lähestyy. Päijät-Hämeen yrittäjien järjestöpäällikkö Jenni Vesanen on tehnyt jo kaksi vuotta töitä yrittäjäpäivien eteen. Heta Vihervirta-Vuontelo aloitti toimitusjohtajana elokuussa. Terhi Säynäjärvi

Terhi Säynäjärvi

Valtakunnallisille yrittäjäpäiville Lahteen odotetaan 1 500:aa vierasta. Messukeskuksessa 18.–19.10. järjestettävään tapahtumaan on jo ilmoittautunut yli 1 000 ihmistä. Osallistujat ovat valtaosin yrittäjiä, mutta Päijät-Hämeen Yrittäjissä uskotaan, että esimerkiksi seminaarien puhujat kiinnostavat muitakin kuin yrittäjiä.

– Olemme saaneet paikalle monia kovan tason nimiä, ja luvassa on myös Kasvun työkalut -bisnesseminaari, jossa on tarjolla paljon hyötytietoa niin digitalisaatiosta, johtamisesta, robotiikasta kuin henkilöbrändin hyödyntämisestäkin, kertovat Päijät-Hämeen yrittäjien järjestöpäällikkö Jenni Vesanen ja toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Vesanen on tehnyt työtä yrittäjäpäivien eteen kohta pari vuotta. Hän kertoo, että esiintyjiksi on haluttu mahdollisimman paljon paikallisia nimiä. Mukana on muun muassa jalkapallolegenda Jari Litmanen, rap-artisti ja yrittäjä Brädi, Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teemaa johtava Mari Pantsar, Kempin hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja Support Your Local -brändin luojana tunnettu yrittäjä Toni Putula.

Perjantain bisnesseminaarissa juontajana ja puhujana on työn murroksesta teoksen kirjoittanut ja vaikuttajamarkkinointitapahtuman perustaja Aku Varamäki. Päivät ovat myös tärkeä verkostoitumistapahtuma, ja käytössä on Brella-verkostoitumissovellus, jonka avulla voi sopia tapaamisia jo ennakkoon.

Lauantaina tapahtumassa kuullaan sarjayrittäjä Daniel Rahmania, jonka yritys kouluttaa lahjakkaista maahanmuuttajista koodareita ja ohjaa heidät töihin. Yrittämisen perustasta ja intohimosta messukeskuksessa puhuu Onnibussin perustaja Pekka Möttö.

Siivousalaa uudistanut Saana Tyni saa puheenvuoron lauantaina. Hänen yrityksensä Koti Puhtaaksi on saanut useita palkintoja, joiden joukossa muun muassa voitto Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksessa.

Valtakunnallisten yrittäjäpäivien teema on tänä vuonna Juuret ja kasvu. Yksi puhujista on Suomen luetuimpiin historioitsijoihin kuuluva Teemu Keskisarja.

Ympäristöteemaakaan ei ole unohdettu. Energia-alan yrittäjä Mika Anttonen pohtii esityksessään, miten yrittäjyys voi pelastaa maapallon.

Yrittäjägaalan juhlapuhujaksi on tulossa pääministeri Antti Rinne (sd.). Gaalassa jaetaan valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot.

Päijät-Hämeessä ei järjestetä tänä vuonna maakunnallista yrittäjäjuhlaa, joka tavallisesti on ollut juuri lokakuun puolivälissä.

– Alueelliset yrittäjäpalkinnot jaetaan tänä vuonna marraskuun 21. päivänä Kuntaseminaarissa Lahdessa, Vihervirta-Vuontelo kertoo.

Valtakunnallisille yrittäjäpäiville voi ostaa lippuja vielä 6.10.

Päivillä on myös oheisohjelmana retkiä, joista tähän mennessä eniten kiinnostusta on herättänyt Mato Valtosen luotsaama Chicago Tour.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.