Voimakas savunhaju herätti ihmetystä Lahdessa ja Hollolassa - "Ympäristöviranomaisten toimialuetta"

Anne Honkanen

Hollolassa ja Lahdessa tuntui viikonloppuna paikoittain voimakastakin savunhajua perjantai-iltapäivästä lähtien.

Haju oli peräisin oljista, joita poltettiin Hollolan Tennilässä, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Kittelä.

Pelastuslaitos arvioi lauantaina päivällä, että olkien polttaminen jatkuisi Hollolassa lauantai-iltaan asti.

Kittelä sanoo, että pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, onko olkien polttamiseen lupaa. Asemakaava-alueen ulkopuolella saa polttaa puutarhajätteitä, mutta oljet eivät Kittelän mukaan ole puutarhajätettä. Puutarhajätteidenkin polttamisen tulee olla pienimuotoista, ja polttamisesta pitää tehdä tulentekoilmoitus.

Pelastuslaitos ei käynyt sammuttamassa tulta, sillä siitä olisi syntynyt Kittelän mukaan vielä enemmän savua.

Palomestari sanoo, että tuulen suunta oli lauantaina kääntynyt. Poltosta syntyvät savut kulkeutuivat tuulen mukana Hämeenkosken suuntaan.

Kittelä sanoo, että silloinkin kun kyseessä on ollut puutarhajätteiden polttaminen, se on sujunut yleensä ilman ongelmia.

- Yleensä mennään pelisääntöjen mukaan. Tällainen on hyvin harvinaista. Tämä on tästä eteenpäin ympäristöviranomaisten aluetta, Kittelä totesi lauantaina jatkosta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos julkaisi syksyn puutarhajätteiden polttamista suunnitteleville Twitterissä muistutuksen, miten asiassa toimitaan oikein.

Korjattu 21.9. klo 12.31: tietoa siitä, että oljet olisivat puutarhajätettä. Lisätty klo 12.46: tieto siitä, että puutarhajätteitä saa polttaa vain asemakaava-alueen ulkopuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.