Työttömyys aleni Hämeessä elokuussa koko maan nopeiten

Työttömyys on alentunut Päijät-Hämeessä nopeammin kuin valtakunnassa keskimäärin. Jussi Vehkasalo

Vili Uuskallio

Työttömyys aleni Hämeen ely-keskuksen alueella elokuussa maan nopeinta vauhtia.

Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt vuodentakaiseen verrattuna 988 henkilöä eli yhdeksän prosenttia.

Kanta-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli elokuussa kymmenen prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömyys on alentunut viime vuoden elokuun tilanteesta neljä prosenttia.

Lahdessa työttömyysaste oli elokuussa 12,5 prosenttia. Työttömien osuus on alentunut vuodentakaisesta 0,9 prosenttiyksikköä.

Lahden työttömyystilanne on nyt samalla tasolla kuin elokuussa 2011. Nykyistä alhaisempi elokuun työttömyysaste oli edellisen kerran vuonna 2008 (10,3 prosenttia). Tilanne on kohentunut selvästi vuoden 2015 elokuusta, jolloin työttömyysprosentti oli 17,4.

Joensuussa korkein

Suurimpien kaupunkien korkein työttömyysaste oli elokuussa Joensuussa (13,2) ja toiseksi korkein Lahdessa. Jyväskylässä työttömyysprosentti oli elokuussa 11,8, Porissa 11,5, Tampereella sekä Turussa 11,3, Oulussa 10,9 ja Kouvolassa 10,3 prosenttia.

Suurista kaupungeista työttömyystilanne oli paras Espoossa (7,9), Vantaalla (8,6), Helsingissä (9,2) ja Kuopiossa (9,4).

Ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Päijät-Hämeessä oli elokuussa 10 090 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysaste oli korkein Lahdessa. Toiseksi suurin työttömien osuus oli Heinolassa (11,7) ja kolmanneksi suurin Kärkölässä (10,1).

Maakunnan alhaisin työttömyysaste oli Hollolassa (6,8). Asikkalassa työttömyysaste oli elokuussa 7,7, Orimattilassa 8, Sysmässä 8,4, Padasjoella 9,1 ja Hartolassa 9,5 prosenttia.

Nuorisotyöttömyys eli alle 25-vuotiaiden työttömyys oli Hämeen ely-keskuksen alueella elokuussa 13,2 prosenttia. Ulkomaalaisista työnhakijoista työtä vailla oli 25,7 prosenttia.

Hämeen te-toimistoon ilmoitettiin elokuussa uusia avoimia työpaikkoja runsaat 3 000, mikä on hieman viimevuotista vähemmän. Työpaikoista 86 prosenttia oli yrityksissä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä sekä asiantuntijatehtävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 2. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 3. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 4. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 5. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 6. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 7. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 8. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 9. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 10. Jokimaan ravit: Mask Off on orimattilalaisen Tapio Perttusen uusi ikäluokkatähti
 11. Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin ex-jengipomo Keijo Vilhusesta tuli huumepoliisin tietolähde koko 2000-luvun ajaksi
 12. Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja todettu 7 253
 13. Kemiönsaaren pikkukylissä voi nauttia saariston tunnelmasta ja mauista – merimatkaa kannattaa jatkaa Bengtskärin majakalle saakka
 14. Lukijalta: Kotihoidon hoitajien työhyvinvointi on otettava vakavasti
 15. Lahtelainen Jouni Hujanen pääsee lomatunnelmaan junassa matkalla Lappiin – ESS:n lomakyselyssä moni piti tärkeänä aikatauluttomuutta ja vapautta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.