Lahteen uusi huipputehokas sähköautojen latausasema, palvelee myös Nelostien liikennettä

Tulevan suurteholatausaseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia. Jyrki Hämäläinen

Kari Anttinen

Useiden autonvalmistajien yhteisyritys IONITY ja K-ryhmä avaavat nopean sähköautojen latausaseman marraskuun puolivälissä Lahteen Neste K Kariston pihalle. Aseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia.

Suurteholatausaseman rakennustyöt alkoivat maanantaina. Ensimmäisessä vaiheessa asemalle tulee kaksi suurteholatauspistettä, mutta kysynnän kasvaessa niiden määrä voidaan nostaa kuuteen.

Latausasema palvelee paikallisten autoilijoiden lisäksi viereistä Nelostietä kulkevia sähköautoilijoita. Latauspisteillä voi ladata 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa.

Suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta vastaa IONITY. K-ryhmä puolestaan tarjoaa niille hyvät sijainnit. Lokakuun aikana kumppanit avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle, ja lähiviikkoina selviää myös kolmannen aseman sijainti Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevan Kolmostien varrella.

IONITYn tavoitteena on, että ensi vuonna sen rakentamassa verkostossa on Euroopassa 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä niitä on 149.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uudistunut Renault Zoe ilahduttaa nokkelilla sisätiloilla ja pehmeällä ajettavuudella 27.9.2019 8:15
  2. Kommentti: Ostava yleisö ei ole löytänyt sähköautoja 27.9.2019 8:15

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut