Lahteen uusi huipputehokas sähköautojen latausasema, palvelee myös Nelostien liikennettä

Tulevan suurteholatausaseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia. Jyrki Hämäläinen

Kari Anttinen

Useiden autonvalmistajien yhteisyritys IONITY ja K-ryhmä avaavat nopean sähköautojen latausaseman marraskuun puolivälissä Lahteen Neste K Kariston pihalle. Aseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia.

Suurteholatausaseman rakennustyöt alkoivat maanantaina. Ensimmäisessä vaiheessa asemalle tulee kaksi suurteholatauspistettä, mutta kysynnän kasvaessa niiden määrä voidaan nostaa kuuteen.

Latausasema palvelee paikallisten autoilijoiden lisäksi viereistä Nelostietä kulkevia sähköautoilijoita. Latauspisteillä voi ladata 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa.

Suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta vastaa IONITY. K-ryhmä puolestaan tarjoaa niille hyvät sijainnit. Lokakuun aikana kumppanit avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle, ja lähiviikkoina selviää myös kolmannen aseman sijainti Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevan Kolmostien varrella.

IONITYn tavoitteena on, että ensi vuonna sen rakentamassa verkostossa on Euroopassa 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä niitä on 149.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta alkoi Lahdessa iltapäivällä maltillisesti – "Veikkaan, että tänään on enemmän meininkiä kuin eilen"
 3. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 4. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 5. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 6. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 9. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 10. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 11. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 12. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 13. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 14. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 15. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.