Päijän Veneen palo Asikkalassa oli "haastava sammutettava, mutta keli oli puolellamme", toteaa palomestari

Päijän Vene täyden palon vaiheessa torstaiaamuna Asikkalassa. Kuvan otti ESS:n lukija.

Sohvi Auvinen

Päijän Veneen 1 500-neliöisessä teollisuushallissa Asikkalan Rantatiellä syttyi tulipalo hieman ennen aamuyhdeksää torstaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitos tiedotti yhdentoista jälkeen, että palon jälkisammutus- ja raivaustyöt ovat käynnissä. Työt saatiin päätökseen hieman ennen kolmea iltapäivällä, jolloin viimeisetkin pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta. Palopaikan jatkovartiointia jatkaa Päijän Vene.

Palosta muodostui aamun ja aamupäivän ajan voimakasta savua. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Paukkunen kertoi, että keli oli sammuttajien puolella.

- Palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta ja savu nousi onneksi pystysuoraan taivaalle, joten vaaratiedotetta ei ollut tarpeen antaa.

Palo oli Paukkusen mukaan haastava sammutettava, sillä se oli hankalassa paikassa, koska vierestä menee voimalinja.

- Meidän piti varmistaa, ettemme joudu alttiiksi jännitteelle.

Suurjännitelinja tehtiinkin työturvallisuuden takaamiseksi virrattomaksi. Sähkönjakeluun saattoi aiheutua hetkellisiä katkoja, mutta energiayhtiö pyrki minimoimaan katkoista aiheutuneet haitat.

Pelastuslaitos suojasi myös palopaikan vieressä ollutta Päijän Veneen toista rakennusta ja se saatiinkin suojattua niin, ettei palo päässyt leviämään siihen.

Palopaikan vieressä kulkeva valtatie 24 oli parin tunnin ajan suljettuna liikenteeltä Loukkuharjuntien ja Vesivehmaantien risteysten väliltä, mutta avattiin uudelleen puolenpäivän aikaan. Käytössä oli kiertotie Anianpellontien ja Vesivehmaantien kautta.

Halli tuhoutui palossa täysin. Jäljelle jäivät palomestari Paukkusen mukaan vain metalliset runkorakenteet ja seinä- ja kattopellit. Hallissa oli ainakin veneiden valmistukseen käytettäviä muotteja, muutama valmis vene sekä veneiden rakentamiseen käytettäviä kemikaaleja.

Palosta ei pelastuslaitoksen mukaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Paloa oli sammuttamassa kuusi sammutusyksikköä, 6-8 säiliöautoa ja lisäksi pelastuslaitoksen teknistä kalustoa. Palohenkilöstöä oli paikalla 30-35. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen lisäksi paloa sammuttamassa oli useita ympäristökuntien sopimuspalokuntia ainakin Asikkalasta, Hollolasta, Heinolasta, Orimattilasta ja Lahdesta.

Hälytys tuli suurena rakennuspalona Tilannehuone-verkkopalveluun kello 8.49. Hälytys tuli ensin keskisuurena palona, mutta hätäkeskus muutti sen suureksi.

Poliisi ja pelastuslaitos tekevät seuraavaksi paikalla palonsyyntutkintaa yhdessä vakuutusyhtiön kanssa.

Päijän Vene on perinteikäs, kolmannessa polvessa toimiva asikkalalainen perheyritys, joka aloitti 1900-luvun alussa puuveneiden valmistuksen. Yrityksen nettisivujen mukaan Päijän Vene on sittemmin valmistanut 90 000 lasikuitusoutuvenettä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 27.6. kello 15.31.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 8. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 9. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 12. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 13. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 14. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"
 15. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.