Hehkutettuja hampurilaisia valmistavan Social Burgerjointin piti tulla Lahteen kesällä, mutta avajaiset viivästyvät

Social Burgerjointin tulevat tilat Lahden Mariankadulla ovat jo melko valmiit. Ovissa on vielä Coming soon -tarrat, sillä ravintolan yrittäjä on vasta varmistumassa. Elina Nissinen

Elina Nissinen

Lahteen tulevan Social Burgerjoint -ketjun ravintola avataan muutama kuukausi suunniteltua myöhemmin. Yrityksen luova johtaja ja perustajajäsen Mika "Pikkis" Tuomonen kertoi keväällä, että Lahden ravintola tullaan avaamaan kesä–heinäkuussa. Nyt yrityksen neuvottelut ravintolan franchising-yrittäjäehdokkaiden kanssa ovat kuitenkin vielä kesken.

Tällä hetkellä unelma-ajankohta avaamiselle olisi Tuomosen mukaan elokuun loppu, mutta realistisempi tavoite on syyskuun alkupuoli.

Social Burgerjoint tulee Lahdessa torin lähelle Mariankadulle. Vaikka yrittäjä ei ole vielä selvillä, tilojen remontti on Tuomosen mukaan lähes valmis.

– Avaamisen ajankohta riippuu sopimuksen syntymisen jälkeen enää siitä, miten nopeasti yrittäjä saa henkilökunnan kasaan ja koulutukseen, Tuomonen kertoo.

Hänen mukaansa neuvotteluissa ollaan tällä hetkellä todella pitkällä kahden ehdokkaan kanssa, ja uusi yrittäjä selviää toivottavasti ensi viikon alussa. Heti franchising-sopimuksen varmistuttua ketju aloittaa uusien työntekijöiden rekrytoinnin. Töitä on tarjolla kymmenelle ihmiselle sekä koko- että osa-aikaisesti.

– Odotamme avaamista innoissamme. Lahti on mielestämme edelleen hyvä paikka burgereille, Tuomonen kertoo.

Palkitulla ketjulla on suunnitelmia levitä ympäri Suomea

Maailmallakin mainetta niittänyt Social Burgerjoint valmistaa niin sanottuja artesaani- eli käsityöläisburgereita. Useat ruokajulkaisut ovat ylistäneet ketjun hampurilaisia. Viime lokakuussa yritys voitti maailman suurimmassa katuruokatapahtumassa European Street Food Awardsissa parhaan burgerin sarjan jaettuna ykköspalkintona.

Tuomosen mukaan menestyksen salaisuus on paksu pihvi. Hampurilaisravintola erottuu myös rock-henkisellä tyylillään.

– Ehkä yrityksemme eroaa muista hampurilaisravintoloista eniten siten, että meidän burgereissamme on vähän paksumpi pihvi, joka paistetaan hiiligrillillä. Pyrimme muutenkin tekemään ravintolatason burgeria, mutta kaikille kuluttajille sopivaan hintaan, Tuomonen kuvailee.

Tällä hetkellä Social Burgerjointilla on ravintoloita Helsingissä, Haminassa, Keravalla ja Porvoossa, mutta ketjun suunnitelmana on laajentua kesän ja syksyn aikana. Ketju ilmoittaa hakevansa franchising-yrittäjiä Ouluun, Kuopioon, Jyväskylään, Turkuun ja Tampereelle. Tuominen kertoi huhtikuussa, että ketju on perustamassa ravintolaa myös Poriin.

Social Burgerjoint -ketjun perustajat tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Masterchef tv-kilpailun yhteydessä. Kilpailun lopulta voittanut Tuomonen suoritti yhtä ohjelmaan kuulunutta tehtävää Herkko Volasen ravintolassa.

Muutama vuosi myöhemmin Volanen lähti mukaan Tuomosen ja Social Burgerjointin matkaan. Vuodesta 2017 Social Burgerjoint on ollut osa Kotipizza Groupia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Trion K-Supermarketin loppuminen yllätti asiakkaat ja Lahden elinkeinojohdon – "Ensimmäinen ajatus oli, että miksi?"
 2. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 3. Lahden Okeroisten liittymän viereen voi syntyä yli 200 työpaikkaa, tontti myös uudelle huoltamolle
 4. Iitissä kerätään nimiä adressiin: yli 1 200 vastustaa Iitin ambulanssin yöpäivystyksen lopettamista
 5. VR aikoo sulkea Lahden rautatieaseman palvelupisteen
 6. Heinolan uudet näköalaportaat johtavat rannasta ylös Harjulle
 7. Hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous: puheenjohtajaa ei taaskaan saatu valittua, turvavälit unohtuivat
 8. Verkkokysely: Matkustatko tänä kesänä ja jos matkustat, niin minne? Vastaa kyselyyn
 9. Miestä epäillään kahden poliisin murhan yrityksestä – Espoon Mäkkylässä oli sijoitettu räjähteitä asunnon ovelle
 10. Orimattilan johto laati päät yhdessä säästölistaa, mutta päätöksiä saadaan vasta kesäkuun alkupuolella
 11. Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee Kiteen johtoon
 12. Terassilupaa on hakenut vasta parisenkymmentä ravintolaa Lahdessa - kaupunginjohtaja Timosen mukaan Lahti kuuntelee herkällä korvalla mahdollisia lisätilatoiveita terasseista
 13. Kysymys & vastaus: Noutoruokapakkaukset näkyvät katukuvassa – onko roskaaminen lisääntynyt Lahdessa?
 14. Suomi-sarja uudistuu – Giantsilla seitsemän pelaajasopimusta
 15. Onko myönteinen ajattelu hyvän ja menestyksekkään elämän tae? Asiantuntijoilla erilaisia näkemyksiä: "Tämä on itsepetosta", "positiiviset tunteet laajentavat ajatteluamme"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.