Koronarajoituksia lievennettiin Päijät-Hämeessä: kuntoutujat pääsevät kohta uimahalleihin, lasten harrastusten ryhmäkokoja ei enää rajoiteta

Lahden uimahallit raottavat oviaan kuntoutujille. Altaaseen pääsee terveysperustein. Lasten ja nuorten harrastusryhmät jatkuvat. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Uimahallit voidaan pitää ensi maanantaista 22. helmikuuta alkaen avoinna kuntoutujille, lasten ja nuorten harrastusryhmille sekä koululaisryhmille. Alueen koronayhteistyöryhmä päätti lievennyksistä maanantaina Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suosituksesta. Nämä rajoitukset ja suositukset ovat voimassa helmikuun loppuun. Tilannetta arvioidaan uudelleen viikkoa aiemmin.

Kuntoutujilla tarkoitetaan ihmisiä, joiden kuntoutumiselle tai toimintakyvyn ylläpitämiselle allasliikunta on välttämätöntä.

Riskiryhmiin kuuluvien uimahallivuorot ovat eri aikaan kuin muiden ryhmien. Uimahallien asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa siten, että turvallisuusohjeet toteutuvat.

Uimahallien aikuisten ryhmäliikunta on yhä tauolla. Uimahallit pysyvät edelleen suljettuina normaalikäytöltä koronarajoitusten takia.

Alle 12-vuotiaiden lasten harrastuksissa luovutaan ryhmäkokojen rajoituksista ensi maanantaista alkaen kokonaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen mukaan alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia ei rajoiteta tämänhetkisellä epidemiatasolla. Koko Päijät-Häme on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

12–20-vuotiaiden nuorten harrastusryhmien rajoitukset pysyvät ennallaan. He saavat harrastaa vakiintuneessa ryhmäkokoonpanossa, mikä perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Ryhmän enimmäiskoko sisätiloissa on 20.

Lahden kaupunki tiedotti keskiviikkona, että uimahallit avataan ensi maanantaista alkaen kuntoutujille. Asiakkaan oma arvio tilanteesta riittää. Lasten ja nuorten harrastusryhmät jatkavat toimintaansa.

Koululais-, harrastus- ja kuntoutusryhmät jaetaan erillisiin uimahallivuoroihin, ja asiakasmäärää rajoitetaan turvallisuusohjeiden mukaan. Liikuntapalvelut jakaa vuorot kuntoutujille. Tiedot Lahden uimahallivuoroista löytyvät uimahallien verkkosivuilta.

Pukukaapeista käytössä on neljännes kokonaismäärästä. Uimahallin kahvio on asiakkaille avoinna, mutta istumapaikat ovat pois käytöstä. Uimahallien yhteydessä olevat kuntosalit ovat edelleen kiinni.

Lahti sulki uimahallit ja kuntosalit normaalikäytöltä marraskuun lopussa.

Myös Hollolassa uimahalli aukeaa kuntoutujille maanantaina 22.2. Koululaisryhmien aikaan uimahalli ei ole avoinna yleisölle. Vesiliikuntaryhmät ovat edelleen tauolla, eikä uimahallin kuntosali ole käytössä. Uimahallin ajantasaiset aukioloajat voi katsoa verkosta.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 17.2. kello 14.22, lisätty tiedot Hollolasta 18.2. kello 21.19.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut