Urheilujuhlaa, makunautintoja ja eturivin artisteja – katso Päijät-Hämeen vilkkaan tapahtumaviikonlopun menovinkit

Janne Nieminen

Kuninkuusravit kirmataan Lahdessa

Hevosurheilun suurtapahtuma Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna Lahdessa 16 vuoden tauon jälkeen. Perjantaista sunnuntaihin kestäviin Kuninkuusraveihin odotetaan viikonlopun aikana yhteensä 55 000 kävijää.

Kuninkuusravien iltajuhla Isku-Areenalla

Raviväen lauantaisessa iltajuhlassa lavalle nousevat Brädi, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani sekä Dirty Gentlemen. Juhlaan pääsee sisään Kuninkuusravipassilla, mutta lipun voi ostaa erikseen myös Jokimaalta tai Isku-Areenan ovelta.

Kaupungin äänet entistä laajempana

Tänä vuonna kolmipäiväiseksi laajentuneen Kaupungin äänet -festivaalin artistit esiintyvät Tirra- ja Torvi-ravintoloissa sekä Pikkuteatterissa. Estradille nousevat viikonlopun aikana esimerkiksi Gasellit, Ruusut, Maustetytöt sekä ruotsalainen Nadia Tehran. Kaikkiaan tapahtumassa esiintyy 30 artistia.

Festivaalin ennakkoliput on myyty loppuun, mutta kaikille päiville myydään rajoitettu määrä lippuja ovelta.

Putiikit pihalla levittäytyy Rautatienkadulle

Kaupungin äänet -festivaalin yhteyteen rakentuva Putiikit pihalla -tapahtuma laajenee tänä vuonna Rautatienkatu 3:n sisäpihalta Rautatienkadulle. Tapahtumassa nähdään pop up -myyntipisteet esimerkiksi kukka- ja kauneusalan yrittäjiltä ja muilta lahtelaisilta kivijalkakaupoilta. Yhteensä putiikkeja on tänä vuonna 15.

Katuruoka-alue palvelee asiakkaita koko tapahtuman ajan, ja vierailijoille tehdään pikakampauksia, glitter-meikkejä ja kukkaseppeleitä. Maksuttomassa tapahtumassa voi vierailla lauantaina kello 12–17.

Lahti soi -kaupunkifestivaali Lahden torilla

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Lahti soi -tapahtumassa esiintyvät perjantaina Antti Ketonen, Antti Railio ja Juha Tapio. Lauantaina lavalle kiipeävät Markku Aro, Danny, Laura Voutilainen ja Lauri Tähkä. Musiikin lisäksi Lahden torilla on runsaasti ruokaa ja juomaa myyviä ruokapisteitä.

Festivaali on jatkoa viime vuosien Lahti by night -festivaalille. Festivaalialueen portit aukeavat kumpanakin päivänä kello 17.

Kauppakeskus Triossa esitellään kansallispukuja

Kansallispukujen tuuletustapahtumassa perinteiden ystävät voivat seurata kansantanssia, pukuesittelyä ja työnäytöksiä. Kävijöille on tarjolla on myös kansallispukuneuvontaa. Tapahtumaa vietetään sunnuntaina kello 13–15.

Heinolassa jyrätään

Sunnuntaina järjestettävän Heinolassa Jyrää -festivaalin pääesiintyjä on tänä vuonna Vesta, joka palkittiin helmikuisessa Emma-gaalassa vuoden tulokkaana. Heinolan kesäteatterilla pidettävässä ilmaisessa puistokonsertissa esiintyvät lisäksi Kalevauva.fi sekä aamupäivällä lapsiperheitä viihdyttävä Kengurumeininki-yhtye.

Neljättä kertaa järjestettävän Street Food Festivalin antimia pääsee maistelemaan Kauppakadulla ja WPK-talon pihapiirissä. Katukeittiöruokaa on tarjolla kaikkiaan yhdeksällä myyntipisteellä.

Katuruokafestivaalialue aukeaa lauantaina kello 11 ja sulkeutuu sunnuntaina kello 18.

Paras sahdintekijä kruunataan Hartolassa

Sahdinvalmistuksen suomenmestaruus ratkotaan tänä vuonna Hartolassa Krouvin Lavalla. SM-kilpailu alkaa lauantaina kello 11 ja tulokset julkistetaan 17.30. Oheisohjelmana on lauantaina muun muassa haitarimusiikkia ja karaokea.

Vesipuuhia Pikku-Veskulla

Lahden uimaseura yhteistyökumppaneineen järjestää lauantaina Lahden Pikku-Vesijärvellä Splash Games Water Festivalin, joka on vesilajien maksuton yhteistapahtuma. Ohjelmassa on esimerkiksi kello 14.15 starttaava suppauksen ja melonnan yhdistävä parisprintti, johon osallistuvat Pelicansin, FC Lahden ja Lahti Basketballin pelaajista koostuvat joukkueet.

Julkimoiden sup-kisassa kello 15.15 mittelöivät esimerkiksi uinnin ja hiihdon maailmanmestarit Hanna-Maria Seppälä ja Aino-Kaisa Saarinen.

Myös kävijät pääsevät kokeilemaan suppausta, melontaa ja purjehdusta. Tapahtuma alkaa kello 10 ja päättyy 16.

Sysmässä kirjailijavieraita ja teatteria

Sysmän kirjojen yö järjestetään 9. kertaa teatteritalolla ja Villa Sarkialla. Teatteritalolla nähdään perjantaina kello 19 kantaesitys Kari Hotakaisen Syntisäkki-romaaniin perustuvasta näytelmästä. Esitys on luonteeltaan teatterinäytelmän ja bändikeikan hybridi. Lauantaina kello 12 alkaen Sysmän kirjakaupalla järjestettävässä haastattelussa ääneen pääsevät kirjailijat Laura Lindstedt ja Riina Katajavuori.

Kirjojen yön lastentunnit järjestetään kirjakaupalla lauantaina kello 11 ja 15. Tuolloin runoilija ja sadunkertoja Pia Krook kertoo perheen pienimmille lapsuuden lempitarunsa.

Ampumasuunnistuksen maailmanmestaruuskisat Hälvälässä

Hollolan Hälvälässä kisataan ampumasuunnistuksen MM-mitaleista perjantaista sunnuntaihin. Kilpailut alkavat perjantaina normaalimatkan kilpailulla kello 13.30.

Lauantaina kello 11.30 on vuorossa pikamatkan kilpailu ja viestijoukkueet ratkovat paremmuutensa sunnuntaina 10.15 alkaen. Mittelöihin osallistuu kaikkiaan 163 kilpailijaa kuudesta eri maasta.

Vierumäki Finnish Challenge -golfturnaus 1.–4.8.

Vierumäellä pelattava turnaus on osa European Challenge Touria, joka on Euroopan toiseksi korkeimman tason ammattilaiskiertue. Tänä vuonna turnaukseen osallistuu yksi Vierumäki Finnish Challengen kovatasoisimmista pelaajajoukoista, sillä viheriöllä nähdään tämän hetken kiertuerankingin 15 parhaan joukosta 13 pelaajaa. Suomalaisia golfaajia on mukana 15.

Palkintorahaa jaetaan yhteensä 200 000 euroa, josta voittaja kuittaa itselleen 32 000. Golfin kansainvälisten huippunimien edesottamuksia voi seurata maksutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.