Lahden metalliylpeys panee pillit pussiin – Profane Omen soittaa viimeisen keikkansa elokuussa Mössöllä

Profane Omen soittaa toisen jäähyväiskeikkansa 17. elokuuta Möysän Musaklubilla Lahdessa. Mira Kurki

Janne Urpunen

Kaksikymmentä vuotta ankarasti mekastanut lahtelainen metalliyhtye Profane Omen ilmoittaa lopettavansa toimintansa ainakin toistaiseksi. Bändi kertoi asiasta tiistaina Facebook-sivuillaan. Pitkässä päivityksessä kerrotaan yhtyeen toiminnan vaatineen enemmän sitoutumista kuin mihin oli edellytyksiä.

“Kun esimerkiksi yksi meistä asuu Brasiliassa ja loput Suomessa, ymmärrettävästi kokoontuminen ei ole ihan yhtä yksinkertaista, kuin sutaista fillarilla naapuriin. Nuorempana vapaa-aikaa oli huomattavasti enemmän, ja sitoutuminen riittävällä intensiteetillä helpompaa, kun ei ollut perheitä ja päivätöitä”, päivityksessä kerrotaan.

Toiminnan taloudelliseen mielekkyyteenkin viitataan.

“Ollaan aina haluttu toimittaa paras ja tykein livekeikka, joka hihoista lähtee, eikä esimerkiksi raha ole koskaan kovinkaan suurta roolia meille näytellyt. Pienemmälläkin liksalla on lähdetty, jos keikka on ollut muuten järkevissä kantimissa tai ilmassa seikkailun makua. Totuus kuitenkin on, että laskut on maksettava silloinkin, kun tehdään keikkaa minimiliksalla tai uutta levyä studiossa.”

Arkun kanteen ei kuitenkaan lyödä viimeistä naulaa.

“Ketään ei haudata, kun ei kukaan ole kuollut. Jos vielä tulee parempi aika, luvataan, että lavalle kiipeää aivan yhtä tulinen PO, kuin joka kerta tähänkin asti.”

Profane Omen soittaa jäähyväiskeikkansa 17. elokuuta Möysän Musaklubilla Lahdessa.

Profane Omen

Metallista groovea vuodesta 1999

Lahtelainen metalliorkesteri. Kokoonpano: Jules Näveri, laulu, Williami Kurki ja Antti Kokkonen, kitarat, Samuli Mikkonen, rummut, sekä Antti Seroff ja Tomppa Saarenketo, bassot.

Julkaistut albumit Beaten into Submission (vuonna 2006), Inherit the Void (2009), Destroy! (2011) ja Reset (2014) ja Ooka (2018). Inherit the Void nousi Suomen albumilistan sijalle 9.

Voitti Vuoden tulokas -palkinnon Finnish Metal Awardsissa vuonna 2007.

Soittanut isoilla festareilla, kuten Tuska Open Air, Sonisphere ja Qstock. Keikkaillut useissa Euroopan maissa ja Japanissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 5. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 6. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 7. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 8. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 9. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 10. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 11. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 12. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 13. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 14. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi
 15. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 9. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 10. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 13. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 14. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 15. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.