Sitkeän maastopalon sammutustyöt Lahdessa kestivät yli 12 tuntia – Pelastuslaitos luovutti alueen maanantaina takaisin maanomistajan vartioitavaksi

Tuli levisi Sorvasen maastoon tästä karrelle palaneesta autosta. Esa Taipale

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sammutti sunnuntaina Lahdessa Ojakorventiellä vaikeassa maastossa sunnuntain vastaisena yönä syttynyttä maastopaloa.

Jo palopaikan hakuun meni yöllä pari tuntia, kertoo palomestari Harri Kittelä. Se paikallistettiin lopulta Ahtialan pohjoisosiin, Salalammin ja Sorvasen välille.

- Parin hehtaarin paloalue oli ryteikköisessä metsässä. Sinne oli myös kohtuullisen hankala päästä kapeita teitä pitkin, kertoo Kittelä.

Sammutustyöt päättyivät sunnuntaina noin kello 20, ja kestivät yli 12 tuntia. Kittelän mukaan rutikuivalle alueelle jouduttiin ajamaan reilusti vettä kilometrien päästä ja se vei aikaa.

Palopaikalla oli maanantain vastaisena yönä maanomistajan järjestämä sopimuspalokunta vartioimassa, ettei palo leimahda uudelleen. Yön aikana syttyi kolme kytöpaloa, joiden sammuttamiseen haettiin kolme kuormaa vettä.

- Maasto on todella kuivaa ja kytömahdollisuus on olemassa edelleen, joten vartiointia jatketaan, kertoo päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Pelastuslaitoksen yksiköt vartioivat aluetta maanantaina kello 13.30 saakka, jonka jälkeen alue luovutettiin takaisin maanomistajalle. Maanomistaja on luvannut hoitaa alueen vartioimisen tästä eteenpäin.

Hämeen poliisista kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä, että maastopalo sai alkunsa tien vieressä palaneesta vanhasta henkilöautosta.

- Tutkimme auton syttymissyytä ja sitä, liittyykö asiaan mahdollisesti rikos. Harvemmin parkissa oleva auto syttyy itsestään, sanoo rikosylikonstaapeli Kimmo Hyyrynen poliisin tilannekeskuksesta.

Kello 11.06 lisätty: ettei palon syttymissyytä tiedetä. Kello 14.10 lisätty tiedot ja kuva palaneesta autosta Päivitetty kauttaaltaan kello 22.55. 5.8. kello 12.50 päivitetty vartiointitiedoilla ja kello 15.19 poliisin lisätiedoilla. Päivitetty 5.8. kello 18.08 tiedolla, että pelastuslaitos on poistunut palopaikalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden vuokramarkkinat ylikuumenivat pahasti, asiantuntijan mielestä asuntopolitiikassa on munattu oikein olan takaa
 2. Pääkirjoitus: Faktat tarpeen koronaviruksesta
 3. Tänään selviää, onko Suomessa uusi koronavirukseen sairastunut - lue yön uutiskooste
 4. Hauesta saa maukasta ruokaa, eikä sen perkaaminen ole vaikeaa, kun ei kiirehdi – "Minäkin teen hitaasti ja varman päälle", sanoo 70 vuotta kalastanut Kalevi Kangas
 5. Tarja Koljosen Esalainen: Räpelsi puhelinta kokouksessa ja suu käy koko ajan - näin koulujen Wilma-merkinnät toimisivat myös töissä
 6. Osaatko hinnoitella asuntosi vai kuvitteletko vain? Liika kiltteys hintaneuvottelussa voi maksaa vuoden palkan
 7. "Lähivuosina on edessä isot purkutalkoot" – ARA-asuntojen jyräämistahti kiihtyy jälleen kohti uutta ennätystä, 1500:n raja meni jo rikki
 8. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 9. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 10. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 11. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 12. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 13. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 14. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 15. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.