Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hollolan kunta haluaa parantaa keskustelukulttuuria viisivuotisessa hankkeessa – edistää asukkaiden osallisuutta ja hyvinvointia

Hollolan kunta lähtee mukaan Hyvin sanottu -hankkeeseen ja hyödyntää hanketta keskustelukulttuurin vahvistamiseen. Paremman keskustelukulttuurin avulla edistetään myös kuntalaisten osallisuutta ja hyvinvointia. Kunnanhallitus päätti hankkeeseen osallistumisesta maanantain kokouksessaan.

Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Hankkeessa etsitään ratkaisuja siihen, miten keskusteluun osallistuminen olisi kaikille suomalaisille mielekkäämpää. Silloin yhä useammalla on mahdollisuus osallistua julkiseen keskusteluun ja osaltaan edistää demokratiaa, kunta kertoo tiedotteessaan.

Hanketta hyödynnetään osana Hollolan kunnan osallisuusohjelmaa. Se tarjoaa koulutusta ja tapahtumien järjestämistä.

Hanke sijoittuu vuosille 2021–2026 ja siinä on mukana laaja joukko yhteistyökumppaneita. Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Tasavallan presidentin kanslia, Puolustusvoimat, Suomen Palloliitto sekä kymmeniä muita toimijoita. Hollolan kunnan laajempi yhteistyö alkaa ensi vuonna. Yle vetää hanketta keskustelukulttuuria kehittävän Erätauko-säätiön kanssa.

Lynkkauksen pelko vaientaa maltilliset äänet – "Yhä useampi haluaa vetäytyä yhteiskunnallisesta keskustelusta", kirjoittavat Merja Ylä-Anttila ja Anu Vehviläinen