Hyvinvointiyhtymän uudelle toimitusjohtajalle 13 500 euron kuukausipalkka ja autoetu

Marina Erhola valittiin hyvinvointiyhtymän johtoon toukokuussa. Hän aloitti tehtävässään elokuun alussa. Sami Lettojärvi

Vili Uuskallio

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on hyväksynyt toimitusjohtaja Marina Erholan kanssa neuvotellun johtajasopimuksen. Toimitusjohtajan kuukausipalkka on virkasuhteen alkaessa 13 500 euroa.

Palkka on kokonaispalkka, eikä erillisiä lisä- tai ylityökorvauksia makseta. Palkkaa tarkistetaan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisilla yleiskorotuksilla sekä vuosittaisen arvioinnin perusteella.

Toimitusjohtajalla on vapaa autonkäyttöetu sekä matkapuhelinetu.

Erholalle maksetaan hieman korkeampaa kuukausipalkkaa kuin Lahden kaupunginjohtajalle Pekka Timoselle. Vuosi sitten työnsä aloittaneen Timosen kokonaispalkka oli virkasuhteen alkaessa 12 900 euroa kuukaudessa.

Yhtymän edellisen toimitusjohtajan Eetu Salusen palkka oli hänen aloittaessaan (helmikuussa 2017) noin 12 000 euroa kuukaudessa.

Työ alkaa yt-neuvotteluilla

Erhola aloitti virassaan elokuun alussa. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Johtajasopimuksen mukaan toimitusjohtaja vastaa laadukkaasta, tehokkaasta ja ammattitaitoisesta päätösten valmistelusta, johtamisesta sekä täytäntöönpanosta niin, että kuntayhtymälle asetetut tavoitteet toteutuvat.

Yhtymän taloudessa on kymmenien miljoonien eurojen suuruinen sopeutustarve, minkä vuoksi Erhola joutuu ensi töinään vetämään yt-neuvotteluita runsaan 7 000 työntekijän organisaatiossa.

Johtajasopimukseen on kirjattu korvaussummat virkasuhteen mahdollisen purkamisen varalta.

Toimitusjohtajan irtisanoutuessa hallituksen toteaman luottamuspulan vuoksi vapaaehtoisesti, hänelle maksetaan kuuden kuukauden palkkaa vastaava korvaus.

Jos toimitusjohtaja päättää irtisanoutua sen vuoksi, ettei hänellä arvionsa mukaan ole organisaatioista johtuvia edellytyksiä suoriutua tavoitteistaan menestyksellisesti, korvauksena maksetaan kolmen kuukauden palkka.

Korvauksia ei makseta, jos virkasuhde päättyy koeaikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 2. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 3. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 5. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 6. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja
 7. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 8. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 9. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 10. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 11. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 12. Beatmakers juhlii uutta levyään Heinolassa lauantaina
 13. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 14. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 15. Lukijalta: Ihmettelen joidenkin yhteisyritystä vastustavien taipumista apatiaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.