Hämeen poliisi: Liipolan heinäkuinen kerrostalopalo sai todennäköisesti alkunsa liedestä

Luhtikadun tulipalo sai alkunsa hieman ennen iltakymmentä, ja sen sammutustyöt jatkuivat vielä seuraavaan iltapäivään. Ruska Paronen

Sohvi Auvinen

Lahden Liipolassa Luhtikatu 3:ssa heinäkuun alussa syttynyt kerrostalopalo sai todennäköisesti alkunsa liedestä, kertoo tutkinnanjohtaja, Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskinen. Tulipalo syttyi ylimmän kerroksen asunnossa, josta liekit levisivät kerrostalon katolle. Poliisi on kuullut asunnon haltijaa tulipaloon liittyen.

Tapausta tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena. Nimike tarkoittaa huolimattomuudesta ja varomattomuudesta aiheutunutta vaaraa.

Kiiskisen mukaan savu ja sammutusvesi aiheuttivat haittaa noin 50 henkilölle 45 eri huoneistossa. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka moni asunnoista on omistusasuntoja ja kuinka monessa ollaan vuokralla. Näin ollen asianomistajien lopullisesta määrästä ei ole vielä varmuutta, sillä mahdolliset vuokraisännätkin ovat asianomistajia.

Poliisin suorittama tekninen tutkinta on vielä kesken ja valmistuu Kiiskisen mukaan mahdollisesti syksyn aikana. Tällä hetkellä teknisen tutkinnan kohteena on liesi, josta palon uskotaan saaneen alkunsa.

Teknisen tutkinnan valmistumisen lisäksi poliisi selvittää, miten asianomistajien yksityisoikeudellisten vaatimusten selvittäminen hoidetaan.

– Emme ole kuulleet yksittäisiä asukkaita kasvotusten, emmekä todennäköisesti kuulekaan. Todennäköisesti he ilmoittavat meille vaatimuksensa kirjallisin menettelyin, Kiiskinen täydentää.

Tulipalon vahingot nousevat Kiiskisen mukaan miljooniin euroihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut Vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.