Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahdelta tukea Ironman-kisalle ja Historic Rallylle

Maanantaina kokoontunut Lahden elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kahden tapahtuman tukemisesta.

Ironman 70.3. -kilpailujen järjestämistä koskeva sopimus koskee tämän ja ensi vuoden tapahtumia. Järjestelyoikeusmaksu on 150 000 euroa kilpailua kohti.

Lisäksi kaupunki vastaa kilpailujen järjestämiseen liittyvistä aineellisista vastikkeista kuten alueiden ja tilojen käytöstä. Tämän tuen arvo on tänä vuonna arviolta 30 000 euroa ja enintään 35 000 euroa vuonna 2022.

Ironman-kisan odotetaan jättävän seudulle yli kahden miljoonan euron kokonaishyödyn.

Tämän vuoden Lahti Historic Rallyn järjestämiseen jaosto myönsi 10 624 euron avustuksen. Vanhoilla autoilla ajettava kilpailu on osa kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) Euroopan Historic-rallimestaruussarjaa. Kilpailusta lähetettävä reaaliaikainen lähetys tavoittaa lähes 500 000 katsojaa ympäri maailman. Tapahtuma on tehnyt oman ympäristöpolitiikka- ja strategiaohjelman ja hakenut osaksi Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Havainnekuvat näyttävät, millainen Niemen alue voi olla vuonna 2035 – "Mikä ettei toimisi asuinalueenakin", sanoo Tiimarin entisissä tiloissa varastobisnestä pyörittävän yhtiön pomo