Tyhjenevien tilojen uudesta elämästä keskustellaan tänään Lahdessa

Kuntien tyhjenevien tilojen uudesta käytöstä keskustellaan Nastolan kunnantalolla. Juha Peurala

Anne Honkanen

Nastola-seura järjestää keskustelutilaisuuden tyhjenevien tilojen uusiokäytöstä. Tilaisuuteen osallistuvat Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, toimitusjohtaja ja rockmuusikko Sipe Santapukki, Arkkitehtiliitto SAFA:n puheenjohtaja Henna Helander ja nastolalaislähtöinen arkkitehti Erkko Aarti. Keskustelun vetää yrittäjä ja konsultti Jarkko Lehtopelto.

Tyhjenevät tilat ja niiden uusi elämä -keskustelutilaisuus järjestetään Nastolan kunnantalolla 8. elokuuta kello 17. Kunnantalo sopii keskustelutilaisuuden pitopaikaksi hyvin, sillä osittain tyhjentyneessä talossa on kesällä järjestetty Kuvakirja-taidenäyttely. Kaupunkien, kuntien ja eri yhteisöjen ongelmana ovat kuntaliitosten ja tilojen käytön muuttumisen myötä syntyneet tyhjenevät tilat myös muualla kuin Lahden seudulla.

Keskustelutilaisuus kuuluu kesänäyttelyn oheisohjelmaan. Ennen paneelikeskustelua näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja on paikalla keskusteluoppaana näyttelyyn tutustuville.

Paneelin jälkeen kuullaan Finn-Kanteleet kvartetin konsertti. Ohjelmistossa on kesäistä klassista musiikkia. Konsertissa esiintyvät Johanna Aho-Salakka, Taru-Maaria Kuparinen-Säilä, Iida-Maria Kuronen ja Roni Tuomivirta.

Keskustelutilaisuuteen, konserttiin ja taidenäyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Nastolan Kuvakirja-näyttely jatkuu 18. elokuuta asti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut