Nastolan 150-vuotisjuhlan kunniaksi suunniteltu kotiseutuheijastin julkistettiin

Nastola 150-heijastimen on suunnitellut Marianne Valola. Lahden kaupunki

Oskari Valtonen

Nastolan 150-vuotisjuhlan kunniaksi suunnitellun kotiseutuheijastimen aiheeksi valittiin kangasvuokko, tiedottaa Lahden kaupunki. Nastolan aluejohtokunta, Minun Nastolani -hanke ja Lahden kaupungin viestintä järjestivät keväällä kyselyn, jonka vastauksia käytettiin Nastola-heijastimen ideoinnissa.

Tiedotteen mukaan vastauksissa korostuivat lempeät tunteet Nastolaa kohtaan. Kangasvuokko keräsi toiseksi eniten mainintoja vastauksissa Nastolan kirkon jälkeen.

– Kirkko on näkyvin ja hieno, mutta myös Immilän mylly ja kangasvuokko edustavat Nastolaa. Nastolan parhaita puolia ovat kauniit maisemat, harju ja järvet. Maisema kirkon ja koulun väliltä kohti Karhunsiltaa on kauneinta Nastolaa, kiteytti eräs kyselyyn vastannut tiedotteessa.

Värikirjossa valinnanvaraa

Heijastimet valmistunevat alkusyksyllä, jolloin illatkin pimenevät. Kotiseutuheijastimia saa seuraavissa väreissä: valkoinen, keltainen, punainen, turkoosi ja limenvihreä.

– Herkkä käsialaviiva kuvaa kotoisia ja luonnonläheisiä ajatuksia Nastolasta, toteaa heijastimen suunnitellut Marianne Valola.

Valolan aikaisempiin töihin lukeutuvat myös muut paikallisuudesta ammentavat tuotteet, kuten suositut radiomasto-heijastimet.

Nastolan heijastimen kasaus ja pakkaus on toteutettu Lahdessa. Heijastimet ovat CE-hyväksyttyjä, mikä tarkoittaa tiedotteen mukaan sitä, että niiden heijastavuus on testattu. Lisäksi heijastimen kiinnittämisessä on harkittu kestävyyttä.

Keväällä järjestettyyn Nastola 150 -piirustuskilpailuun osallistuneet nastolalaiset koululaiset saavat omat heijastimensa.

Nastola 150-heijastimia saa Lahden museoiden kaupoista Mastolassa, Museokioskissa ja Hiihtomuseossa. Heijastimia on jaossa rajallinen määrä Nastolan Lahti-pisteen pop up -pisteellä ja arvontojen palkintoina ja eri tilaisuuksissa syksyllä.

Kangasvuokkojen kukintoja on kuvattu sekä sulkeutuneina että avautuneina. Arkistokuva. Mirja Hussain

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut