Perintövero nousemassa minihallitusneuvotteluiden aiheeksi

Perintöveron poistaminen jakaa hallituspuolueita. RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund ehdotti tänään Helsingin Sanomissa selvitystä perintöverosta luopumiseksi. Hän ehdottaa perintöveron tilalle Ruotsin mallia, jossa perinnöstä maksetaan veroa vasta, kun se myydään.

Haglund ei saa kannatusta ehdotukselleen sosiaalidemokraattien riveistä, mutta kokoomuslaiset tukevat sitä. Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaista sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on ainoa, joka ei luopuisi perintöverosta – vielä. Risikon mielestä perintövero voitaisiin poistaa myöhemmin, koska kokoomuksella on siitä myös puoluekokouspäätös.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei halunnut tänään kommentoida perintöveroasiaa STT:lle. Ryhmänjohtaja Jouni Backmanin (sd.) mukaan demarit eivät ole valmiita keskustelemaan asiasta minihallitusneuvotteluissa. Hän ei näe, että perintöverotuksella voitaisiin luoda kasvua tai työpaikkoja.

Myös vihreät vastustaa perintöveron poistamista. Puheenjohtaja Ville Niinistö ei usko asian etenevän.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) korostaa, että asiaa pitäisi selvittää huolella.

Kristillisdemokraatit on puoluekokouksessaan katsonut, että perintöverosta tulisi luopua. Räsäsen mukaan päätöksenteko jäisi kuitenkin seuraavalle hallitukselle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut