Tänne legendaarinen Metro palaa jazz-klubina

Emmi Tuomisto

Legendaarinen olutravintola Metro avaa elokuussa uusissa tiloissa. Metro joutui väistymään entiseltä toimipaikaltaan toriparkin tieltä.

- Asia varmistui täysin viime perjantaina. Metro palaa satavarmasti ja samalla elvytetään Lahden jazz-tarjonta, kertoo Metron yrittäjä Kari Kaksonen.

Uudessa Metrossa on jotain vanhaa ja jotain uutta. Olutvalikoima tulee olemaan entistäkin laajempi, Kaksosen laskelmien mukaan valikoimissa on yli 200 erilaista olutta.

- Baarista tulee kaksiosainen. Toisessa osassa on säilytetty vanhaa Metroa, jotta jokainen tunnistaa, mihin astuu. Olen säilyttänyt vanhoja kalusteita ja baaritiskin ja vähän henkilökuntaakin, Kaksonen kertoo.

Toiseen kerrokseen tulee täysin uusi jazz-klubi, jossa kuullaan säännöllisesti jazz-klubeja livenä.

Ravintolassa on kaikkiaan noin 150 asiakaspaikkaa.

Kaksonen ei pelkää kilpailua Lahden keskustassa, sillä hän on miettinyt uuden ravintolan konseptin tarkkaan. Ravintolan yhteyteen tulee myös yrityksille ja yhteisöille vuokrattava kabinetti.

- Kilpailemme vain itsemme kanssa. Bryggan perustaja soitti minulle aikoinaan, että voiko hän perustaa olutravintolan Lahteen. He ovat profiloituneet suomalaisten pienpanimoiden oluisiin ja se toimii heillä hyvin, Kaksonen sanoo.

Vaikka monella oli vanhaan Metroon intohimoinen suhde, Kaksosta ei pelota uuden ravintolan vastaanotto.

- Olen ollut nyt vuoden ajan ilman yritystoimintaa ja jatkuvasti minulta kysellään ja pyydetään, että tuleeko Metro takaisin. Kysyjinä ovat nimenomaan aikuiset, eikä ravintolasta tule nuorisopaikkaa nytkään.

Uusi Metro aukeaa elokuussa. ESS:n tietojen mukaan ravintola avataan Lanun aukiolle Foto Halmeen tiloihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut