Joudutko pitämään puheen häissä - näin se onnistuu

- Häissämme puheet ovat välttämätön paha, jota inhoavat ennakkoon sekä puhujat että yleisö, ikään kuin pakollinen kujanjuoksu joka täytyy ennakkorangaistuksena vain kestää ennen odotetumpia ohjelmanumeroita, kuten booliastiaan hukuttautumista ja puukkotappelua.

Tämä osuva siteeraus on Mestaripuhuja-blogista, jossa opetetaan mestaripuhujia.

Onko siis osaksesi sattunu hääpuheen pitäminen? Tässä Markus Neuvosen vinkit hyvän hääpuheen pitämiseen. Tai kuten hän sanoo, näin romutat suomalaisen hääpuheperinteen

1. Aloita jollain, millä saat yleisön nauramaan. Käytä klassikkoa: ole aloittavinasi väärää puhetta, ikään kuin olisit vahingossa laittanut väärän puheen takkisi taskuun. Mitä tahansa, mikä saa yleisön nauramaan. Pääasia on ilo puheesi alussa.

2. Mieti ennalta kolme hyvettä tai luonnehdintaa, joiden varaan ripustat puheesi. Liitä puheeseen humoristisia anekdootteja, mutta älä nolaa paria. Puhu tunteista ja voita antaa viisaita tai humoristisia vinkkejä onnelliseen avioliittoon.

3. Luota puheesi lopussa edessäsi olevan parin tulevaan onneen ja valoisaan tulevaisuuteen. Toivota onnea sydämesi pohjasta. Päätä puheesi rakkausaiheiseen, kylmiä väreitä herättävään sitaattiin. Nosta malja.

4. Älä jaarittele! Viisi minuuttia riittää kuljettamaan ihmiset naurusta liikutuksen kautta onnenitkuun.

5. Ja mahdollista, harjoittele puhetta etukäteen.

 

Lisää hyvää asiaa puhumisen lahjasta Mestaripuhuja-blogissa

 

Lue lisää aiheesta

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut