Sinfonia Lahti konsertoi helmikuussa suorana verkossa – verkkolähetyksillä jo yli 800 000 katselukertaa

Ensimmäisen konsertin johtaa päävierailija, kapellimestari Anja Bihlmaier. Juha Peurala

Heidi Malin

Koronapandemian aiheuttamat yleisötilaisuuksien helmikuun loppuun asti kestävät rajoitukset vaikuttavat myös Sinfonia Lahden kevättalven konsertteihin. Konsertit välitetään helmikuussa suorina verkkokonsertteina, Sinfonia Lahden tiedotteessa kerrotaan.

Konsertit näytetään orkesterin YouTube-kanavalla ja ne ovat yleisölle maksuttomia. Suorien lähetysten lisäksi konserteista jää palveluun tallenne, jonka voi katsoa myöhemmin.

Sinfonia Lahden konsertit ovat olleet hyvin suosittuja ja verkkosisällöillä on ollut jo noin 800 000 katselukertaa. Konsertteja voi katsoa Sinfonia Lahden YouTube- ja ClassicLive-sivustoilla.

Ensimmäinen konserteista lähetetään torstaina 11. helmikuuta. Sinfonian johtaa päävierailija, kapellimestari Anja Bihlmaier. Mozartin pianokonserton nro 24 solistina soittaa Lisa Smirnova. Mozart-tulkinnoistaan runsaasti kiitosta saanut Smirnova on esiintynyt Sinfonia Lahden kanssa kerran aiemmin. Konsertissa kuullaan lisäksi Mendelssohnin ensimmäinen sinfonia.

Lahdessa esiintyvälle huippupianisti Lisa Smirnovalle Suomi on juuri nyt paras paikka maailmassa

Helmikuun toisen konsertin 18.2. johtaa ylikapellimestari Dima Slobodeniouk. Solistina esiintyy pianisti Emil Holmström. Hänen soittamanaan kuullaan Stravinskya ja Šostakovitšia. Lisäksi konsertissa kuullaan Ernest Pingoud’n ensimmäinen sinfonia, jonka oli tarkoitus olla jo itsenäisyyspäiväkonsertin ohjelmistossa. Verkkolähetyksen lisäksi myös YLE Radio 1 lähettää konsertin suorana lähetyksenä.

Kuukauden viimeisessä sinfoniakonsertissa 25.2. kuullaan muun muassa Mozartia ja Tšaikovskia Sinfonia Lahden ja Guy Braunsteinin esittämänä. Braunstein esiintyy konsertissa sekä kapellimestarina että viulusolistina.

Alkuvuoden peruttuihin konsertteihin lipun ostaneita pyydetään palauttamaan liput maaliskuun loppuun mennessä. Lippujen palautuksesta vastaa Lippupiste ja lippurahojen palautuksia voi hakea verkkolomakkeella.

Sinfonia Lahden korona-ajan videoita katsottiin 800 000 kertaa – orkesterin tähän mennessä suosituimmalla videolla on yllätys

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut