Työttömyys laski Hämeessä keskimääräistä nopeammin, Lahdessa suurten kaupunkien toiseksi korkein työttömyys

Heinäkuussa auenneista noin 2 500 työpaikasta puolet täytettiin. 73 % työllistyneistä hakijoista oli TE-toimiston piirissä. Arkistokuva. Anne Lahnajärvi

Veera Sinervo

Hämeen työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Hämeessä oli heinäkuun lopussa yhteensä noin 18 500 työtöntä, mikä on hieman yli 2 000 hakijaa vähemmän, kuin vuosi sitten. Työttömien määrä väheni tasaisesti 10 prosentilla sekä Päijät-Hämeessä että Kanta-Hämeessä. Päijät-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli heinäkuun lopussa 11 327 ja Kanta-Hämeessä 7 251. Tiedot ilmenevät Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Katsauksesta selviää tilastoidut tiedot työttömyydestä tämän vuoden heinäkuun loppuun.

Hämeen työttömyysprosentti oli heinäkuun loppuun mennessä pienentynyt yhdellä prosenttiyksiköllä 10,8 prosenttiin. Hämeen korkeimmat työttömyysprosentit olivat Lahdessa (14,1 %) ja Heinolassa (12,5 %), matalinta työttömyys oli puolestaan Lopella (4,7 %) ja Hausjärvellä (5,8 %). Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan koko maan työttömyysaste oli heinäkuussa 10,2 prosenttia. Lahden työttömyysaste on suurten kaupunkien toiseksi suurin heti Joensuun (15,6 %) jälkeen. Työttömyysasteiden lasku on Lahden kaupungin tiedotteen mukaan hidastunut suurissa kaupungeissa.

Työttömiä työnhakijoita oli Päijät-Hämeessä 2 000 henkilöä vähemmän, kuin vuosi sitten. Anssi Hietamaa

Työttömyys laski vaikka työpaikkojen määrän kasvu väheni

Työttömien määrä laski Hämeessä viimeisen vuoden aikana 5 prosenttia maan keskimääräistä kehitystä nopeammin. Lasku oli nopeaa myös nuorten ja yli vuoden ajan työttömänä olleiden keskuudessa. Lahdessa nuorisotyöttömiä oli 73 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten.

Hämeen TE-toimistoon ilmoitettiin heinäkuussa hieman yli 2 500 uutta avointa työpaikkaa, mikä on noin 200 paikkaa vähemmän kuin viime vuonna. Paikoista puolet täytettiin, ja työpaikan saaneista 73 prosenttia oli TE-toimiston hakijoita. TE-toimiston palvelujen piirissä oli heinäkuun lopussa hieman alle seitsemän tuhatta henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.